miercuri, 11 noiembrie 2020

Caracal realimentat in zbor de Hercules

Da, brazilienii isi exerseaza abilitatile de realimentare in zbor ale H225 (H-36 in apelativul local) Caracal cu ajutorul unor KC-130H Hercules:

Pe data de 30 octombrie aceste teste s-au incheiat, Brazilia devenind prima tara din America de Sud cu capacitati de realimentare in zbor a elicopterelor. Peste 160 de teste au fost efectuate de brazilieni incepand cu 2018, ele finalizandu-se cu alimentare simultana a doua elicoptere iar invatamintele trase vor fi incluse in dezvoltarea variantei cisterna a KC-390.

Imaginile par a fi filmate din zburatoarea care trece prin planul de filmare la inceput. In timp KC-130 va fi inlocuit in inventarul brazilian de noile aeronave Embraer KC-390 Millenium:

Inclusiv portughezii au intrat in programul KC-390, comandand 5 bucati si un simulator in 2008, asamblare primului exemplar fiind in curs de realizare la la uzina Embraer din Gavi├úo Peixoto. Acesta urmeaza a fi livrat in 2023 catre For├ža A├ęrea Portuguesa, fiind urmat de celelalte in ritm de unul pe an.

Noua ce ne lipseste din schema asta?

… alaturi de alte chestii care si ele ne lipsesc si despre care vorbeam in articolul de aici

 

Din pacate, ale noastre F-16 nu pot fi alimentate prin sistemul de cisterna cu receptacul flexibil, sonda de adaptare necesara existand doar in varianta F-16 BL70 propusa Indiei, similar cu sistemul instalat pe F-5 Tiger de mai jos.

In fine, ar trebui sa incepem sa crestem, sa modernizam sau sa inlocuim parcul “romanesc” de C-130 Hercules, dotandu-le si cu diverse configuratii necesare misiunilor pe care am avea nevoie sa le executam, altele decat cea simpla de transport.

 

Marius Zgureanu

Loading spinner

The post Caracal realimentat in zbor de Hercules appeared first on Romania Military.

­čĹŹ Caracal realimentat in zbor de Hercules

Next
« Next
Previous
Previous »