duminică, 8 noiembrie 2020

Ce trist! Suntem alături de primarul Todireștiului, Petrică Simiuc, la decesul mamei sale!

SUFERINȚĂ… Încă un primar din județ trece, în aceste zile, prin momente de suferință sufletească. Edilul comunei Todirești, Petrică Simiuc, își plânge mama, plecată la Judecata Domnului atunci când toți cei dragi aveau mai mare nevoie de EA. Maria Simiuc a murit ieri dimineață la Spitalul Județean de Urgență, după o suferință care a măcinat-o în ultimii ani, suferință care a adus-o în secția ATI a SJU, acolo unde s-a și stins. Avea doar 72 de ani și ar fi putut spune povești nepoților, mulți ani de aici încolo, da Dumnezeu a avut alte planuri pentru bunica cea iubitoare, cu un suflet uriaș. Un stop cardiorespirator a răpit-o pe bunica, mama și soția Maria Simiuc din mijlocul celor dragi.

Petrică Simiuc, devastat de pierderea mamei, a spus că părinții săi au lucrat pe șantiere și în fabrici, în vremea comunismului, pentru a-i ține în școli pe cei trei copii, care sunt acum oameni realizați.

Tatăl, Vasile, cel care în aceste zile își plânge soția, alături de care a trăit momente frumoase timp de mai bine de cinci decenii, a muncit pe șantiere și a contribuit la ridicarea multor obiective. Mama sa, Maria, a trudit la CAP-ul din comuna vecină, Dumești, după care a lucrat la Filatura din Negrești. Avea doar 52 de ani, atunci când s-a pensionat pe caz de boală.

„Am sufletul greu, mi-e dor de MAMA mea, ea a fost mereu stâlpul familiei. Era mereu grăbită să pună lucrurile în ordine în gospodărie și să nu întârzie la serviciu, ne punea mereu în față ce avea mai bun prin casă. Tata era mai mereu plecat pe șantiere, iar mama avea grija noastră, ne-a crescut cu credință și iubire de oameni și de Dumnezeu. De la mama am învățat să fiu corect și cinstit în viață, că persoanele necăjite trebuiesc ajutate, iar cele care muncesc trebuie răsplătite. Nu o voi dezamăgi niciodată. Dumnezeu să te ierte, Mamă!”,

a spus primarul comunei Todirești, aseară, cu glasul înecat de lacrimi.

Trupul neînsuflețit al Mariei Simiuc va fi depus, luni dimineață, la biserica din Dumești. Va fi înmormântată în cimitirul de la Dumești, acolo unde copiii, soțul și nepoții o vor plânge cu lacrimi grele. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Articol original

👍 Ce trist! Suntem alături de primarul Todireștiului, Petrică Simiuc, la decesul mamei sale!

Next
« Next
Previous
Previous »