joi, 12 noiembrie 2020

Mii de pachete de țigări și zeci de litri de tării urmau să ajungă în vestul Europei! Au fost confiscate la Albița!

PRINȘI ÎN FLAGRANT… În seara zilei de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, P.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta R. Moldova-Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de țigarete (410 pachete) și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile.

În aceeași noapte, în jurul orei 1.30, în apropiere de vama Albița, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competență, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iași și Albița, în apropierea localității Gorban, un autovehicul marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculat în România, ce efectua o cursă pe ruta R. Moldova – Marea Britanie.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, disimulate în bagajele personale aparținând pasagerului D.G., în vârstă de 35 de ani, țigarete de contrabandă și băuturi alcoolice.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 2.844 lei și sancționarea contravențională a lui P.S. cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În cel de al doilea caz a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Articol original

👍 Mii de pachete de țigări și zeci de litri de tării urmau să ajungă în vestul Europei! Au fost confiscate la Albița!

Next
« Next
Previous
Previous »