duminică, 8 noiembrie 2020

Peste 60.000 de elevi vasluieni trec la cursuri online! Profesorii au ajuns bătaia de joc a elevilor!

JALNIC… Începând cu data de 9 noiembrie a.c., potrivit Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972/08.11.2020, se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial,liceal, a prescolarilor și elevilor, în tot județul Vaslui. Toate activitățile se vor desfășura în sistem online.

Așa scrie în documentele oficiale oferite, ieri, de către Inspectoratul Școlar Județean. Dar, ce se petrece, de fapt, în spatele acestei decizii extrem de severe, care va afecta viața a zeci de mii de copii?

Iată ce povestește un dascăl din Vaslui, la adăpostul anonimatului:

„Eu, ca profesor, am cont pe rețeaua online a școlii, la fel ca și elevii mei. Sunt obligat să vin la școală, deși nu am elevi la ore. Copiii au orarul și știu la ce ore trebuie să intre pe internet, pentru a le preda cunoștințele. Dar, știți ce se întâmplă? Eu intru pe online, le dau semnale elevilor să intre la cursuri, în online. Foarte mulți nu intră, se prefac că nu au semnal la internet, ba că nu le merge aparatura, ba că nu mă aud, ce mai?, o bătaie de joc.

Intră câțiva elevi și cu ei fac ora, în online. Nu am cum să le pun absențe, îi trec într-un carnețel pe cei care nu au intrat, dar nu am ce să le fac. Nici note nu știu cum să le pun, mai ales că intră doar câțiva elevi. Acesta este sistemul online din România”,

spune profesorul, obosit de situație.
Articol original

👍 Peste 60.000 de elevi vasluieni trec la cursuri online! Profesorii au ajuns bătaia de joc a elevilor!

Next
« Next
Previous
Previous »