marți, 3 noiembrie 2020

Rizea va fi extrădat în România! A șters-o din Vaslui, după ce a auzit că nu a ieșit deputat!

TUPEU DE INFRACTOR… Cristian Rizea, candidat la Camera Deputaților în județul Vaslui, în 2016, a fost reținut, marți dup-amiază, în Republica Moldova, după ce președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească. Fostul deputat PSD urmează să fie extradăt în România pentru a-și ispăși pedeapsa de 4 ani și 8 luni de închisoare. Avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu, acuză faptul că fostul deputat PSD este victima unui abuz.

Potrivit poliției, cetăteanul român Mihai Cristian Luigi (anterior Cristian Rizea) a fost reținut, în jurul orei 16.15, în municipiul Chișinău de către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP. Autoritățile au demarat procedura de extrădare.

„L-au condus la organul de Poliție. Ne aflăm în fața unui abuz în fața lui Igor Dodon. El poate veni în România în noaptea asta sau niciodată”,

a declarat avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu.

„Astăzi (marți, 3 noiembrie, n.r.), i-a fost retrasă cetățenia prin decretul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România”,

a anunțat Poliția moldovenească.

La alegerile generale din 2016, Rizea a lăsat la Vaslui o datorie de aproape 9.000 de euro, la alegerile parlamentare, după ce a consumat tot ce este mai scump și a fugit pe ușa din dos a hotelului în care a locuit pe perioada alegerilor parlamentare, atunci când a auzit că nu a fost votat parlamentar de Vaslui.

Articol original

👍 Rizea va fi extrădat în România! A șters-o din Vaslui, după ce a auzit că nu a ieșit deputat!

Next
« Next
Previous
Previous »