miercuri, 4 noiembrie 2020

Trei ceasuri de lux urmau să ajungă la Chișinău! Polițiștii de frontieră de la Albița au confiscat ceasurile!

VIGILENȚI… Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, asupra căruia au descoperit trei ceasuri inscripționate cu numele unor firme consacrate în domeniu, nedeclarate la intrarea în țară.

În data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în țară, A.N., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 43 de ani, conducând un autocar înmatriculat în R. Moldova, cursă regulată pe ruta Chișinău-Timișoara.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale lui A.N., trei ceasuri având inscripționate numele unor firme consacrate în confecționarea de ceasuri de lux.

Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii ceasurilor, în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliție Irina Mirică.

Articol original

👍 Trei ceasuri de lux urmau să ajungă la Chișinău! Polițiștii de frontieră de la Albița au confiscat ceasurile!

Next
« Next
Previous
Previous »