vineri, 11 decembrie 2020

A murit un fiu iubit de pe meleagurile Viișoarei! Era general de brigadă și cetățean de onoare al comunei!

TRISTEȚE.. Vestea că medicul, generalul și veteranul de război Victor Năstase a murit a adus multă tristețe în comuna Viișoara. Generalul Năstase a trecut în neființă pe 10 decembrie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Reputatul cadru universitar a fost internat duminică, 6 decembrie, la unitatea medicală ieșeană, fiind luat cu ambulanța de la domiciliu. Generalul avea vârsta de 94 de ani.

În urmă cu mai bine de un an, veteranul de război prof. univ. dr. emerit Victor Năstase a fost înaintat în grad. Era 27 septembrie 2019. Ceremonia a fost cu atât mai specială cu cât veteranul de război a ajuns la o vârstă venerabila, anume 93 de ani la acea vreme. La ceremonie au fost prezente oficialități locale, militari, dar și rude și apropiați ai generalului de brigadă profesor emerit al Universității de Medicinã și Farmacie.

La Viișoara, primarul Liviu Pârciu este întristat de pierderea suferită de medicina românească.

„Am primit cu multă întristare vestea trecerii din această viață a Domnului Victor Năstase, Profesor Emerit al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, General și Veteran de Război.

Pentru dumnealui, viața a fost carieră, a fost familia. A fost un exemplu de noblețe, decență și dăruire.

În aceste momente de întristare, împreună cu familia, prietenii, oameni care l-au cunoscut si l-au apreciat, ne rugăm pentru odihnă veșnica în lumină și pace.

Condoleanțe și binecuvântări pentru familie și pentru toti cei îndoliați!

Vă reamintesc că, în data de 29 noiembrie 2019, Domnului Profesor i s-a acordat titlul de Cetățean de onoare al comunei Viișoara, titlu acordat pentru merite deosebite în activitatea profesională, pentru promovarea comunei Viișoara”,

a scris, aseară, pe Facebook, primarul Pârciu.
Articol original

👍 A murit un fiu iubit de pe meleagurile Viișoarei! Era general de brigadă și cetățean de onoare al comunei!

Next
« Next
Previous
Previous »