vineri, 11 decembrie 2020

Cum a ajuns Vasluiul placa turnantă a traficului ilegal de țigări din România! Un dosar bombă la IPJ!

ANCHETĂ… De ani de zile, circulă tot felul de povești despre traficul cu țigări de contrabandă din județul Vaslui. Cu ani de zile în urmă, se vorbea de TIR-uri întregi cu țigări aduse din Republica Moldova, trecute prin vamă cu complicitatea unor funcționari ai statului român și descărcate în diverse locații de pe granița Vasluiului cu Basarabia. Să nu uităm că Vama Albița este cea mai mare vamă din Estul României și al Uniunii Europene, iar ieșenii preferă să treacă pe aici, decât să meargă pe la Vama Sculeni, care e la o aruncătură de băț de Iași. Deci, este trafic intens prin Albița.

Între timp, cumva, lucrurile s-au mai „calmat”, dar tot intră cantități uriașe de țigări din Republica Moldova în județul Vaslui, iar de aici sunt distribuite în diverse zone ale țării. Pe piețele din Vaslui sau Iași se găsesc, cu mare greutate, țigări produse în R. Moldova, mai ales că acum traficul spre țara vecină este blocat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Probabil, de asta ieri au fost atât de multe percheziții în Vaslui și alte șase județe, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Se încearcă demontarea unor rețele de trafic de țigări, bine organizate, deși este greu de crezut că va reuși cineva să stopeze în totalitate acest fenomen.

Ancheta este în derulare, prin intermediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. Vom auzi de suprize și nume-bombă în dosar? Nu se știe.

Articol original

👍 Cum a ajuns Vasluiul placa turnantă a traficului ilegal de țigări din România! Un dosar bombă la IPJ!

Next
« Next
Previous
Previous »