miercuri, 9 decembrie 2020

Omul de cultură hușean Costin Tâlc: „Ce să-i ceri doamnei Popa, cucoană liberală, aspirantă la Parlament?”

ANALIZĂ… Sub titulatura „Cultura hușeană încotro?”, Costin Tâlc, om de cultură de o inestimabilă valoare, a ieșit pe rețelele de socializare cu un mesaj extrem de acid la adresa clasei politice și a administrației, prin faptul că se face foarte puțin pentru cultură, în municipiul Huși. Un oraș cu un trecut cultural bogat, care ar merita mai multă atenție din partea clasei politice și a administrației, susține Tâlc.

„Dragostea politicienilor față de electorat este vizibilă și mincinoasă în timpul campaniilor electorale. Perdanții consideră vinovat pe românul de rând care nu a catadixit să-și exprime votul. Principalii vinovați sunt politicienii.

Cultura a fost și a rămas o cenușăreasă pentru administrația hușeană postdecembristă, fapt vizibil și în structura de astăzi a comisiilor de specialitate din Consiliul local. În schimb, atunci când interesul electoral o cere, politicienii aduc elogii oamenilor de cultură hușeni…

Domnul primar Ioan Ciupilan ar trebui să ia ca model pe omologul său de la Bârlad (PNL) sau chiar pe cel de la Vaslui (PSD) în privința proiectelor culturale, ceea ce este greu de crezut.

Adversitatea față de cultură este vizibilă și la veșnicul partid de opoziție din Huși: PNL. Nu ai ce să ceri doamnei Popa, aspirant la un loc cald în Parlamentul României (Sâc!), care are ca model pe Mircea Ionescu Quintus, dovedit ca un informator și colaborator al Securității și care afirma: „Nu am avut puterea să refuz Securitatea”. O fi auzit cucoana liberală de istoricul Gheorghe Brătianu, mort la Sighet?

Oare, pseudopoliticienii hușeni se conduc după principiul lui Joseph Goebbles, ministrul Propagandei Publice din Reichul nazist: „Eu când aud cuvântul cultură îmi vine să scot pistolul”?.

Eu aș pune mâna pe pistol, ca să apăr cultura.

PS: Noroc de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, care dovedește că se poate! Politicienii de ce nu pot?”,

scrie omul de cultură hușean.
Articol original

👍 Omul de cultură hușean Costin Tâlc: „Ce să-i ceri doamnei Popa, cucoană liberală, aspirantă la Parlament?”

Next
« Next
Previous
Previous »