miercuri, 9 decembrie 2020

Vasluiul nu are (din nou!) viceprimari! Am ajuns de râsul curcilor, război la Tribunal!

CASCADORII PLÂNSULUI… Primarul Vasile Pavăl rămâne din nou fără cei doi viceprimari, după gafele în lanț făcut de proaspăt aleșii consilieri locali de la PNL și USR. Ca atare, Lucian Braniște și Cătălin Mândru, aleși în ultima ședință a Consiliului Local (CL) nu mai au această calitate, după ce Tribunalul Vaslui a decis suspendarea hotărârii până la soluționarea definitivă a dosarului.

„Admite cererea formulată de reclamantul Partidul Social Democrat-Filiala Județeană Vaslui, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al mun. Vaslui. Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local al mun. Vaslui nr. 114/24.11.2020, până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 2317/89/2020. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Vaslui”

– sentință dosar 2317/89/2020, publicată pe 9.12.2020.

PSD a atacat în instanță alegerea lor, motivând că nu a fost respectat dreptul de vot pentru cinci consilieri social-democrați, aflați în izolare. Aceștia figurau, pe 24 noiembrie, drept prezenți în sistem videoconferință, însă, potrivit Codului Administrativ, hotărârile individuale, cu caracter nominal, se adoptă prin vot secret cu buletin pus într-o urnă. Cei cinci consilieri, aflați în izolare, doreau să se voteze prin vot electronic, însă PNL și USR-PLUS nu au fost de acord.

Reamintim că, pe 24 noiembrie, liberalii și useriștii vasluieni și-au călcat în picioare colegii de la PSD, cei cinci, aflați în izolare din cauza pandemiei de Covid 19. Nu le-au dat nicio șansă săracilor aleși locali, care stăteau în fața monitoarelor, participând online. Lucian Braniște și Cătălin Mândru s-au dat în spectacol la Consiliul Local și i-au ignorat pe cei din fața monitoarelor, care cereau si ei să voteze, printr-un sistem electronic performant achiziționat de primărie.

În cazul în care Tribunalul Vaslui Vaslui consideră că cei cinci consilieri puteau participa la vot în sistem electronic, se vor organiza, din nou, alegeri pentru viceprimari. Cel care a făcut plângerea, împotriva hotărârii din 24 noiembrie, este avocatul Ionuț Mancaș, consilier local PSD, cel pe care colegii de la PNL și USR l-au exclus inițial din comisia juridică a CL Vaslui.

Articol original

👍 Vasluiul nu are (din nou!) viceprimari! Am ajuns de râsul curcilor, război la Tribunal!

Next
« Next
Previous
Previous »