marți, 12 ianuarie 2021

Cutremur în administrația din județul vecin! Iohannis îi cere președintelui CJ Iași să se autosuspende!

SCANDAL… Președintele Klaus Iohannis susține că fostul ministru Costel Alexe nu are ce căuta în funcția de președinte al CJ Iași, dacă este cercetat penal de către DNA, după ce s-a aflat că șeful administrației din județul vecin este cercetat penal pentru o mită de 22 tone de tablă.

”Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc de mult și să fie mult mai scurte. Eu am spus de multe ori că penalii nu au ce căuta în funcții publice. Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din aceste funcții.

Am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau penali nu au ce căuta în funcții publice. Nu știu dacă trebuia să discute PNL mai repede sau nu. Însă dacă dl Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranță eu m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține”,

a declarat Iohannis, întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că va analiza situația și solicitat să precizeze dacă în opinia sa Alexe trebuie să demisioneze și PNL să îi retragă sprijinul politic.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită și instigare la delapidare. În același dosar este urmărită penal și o persoană cu funcție de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită și delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră și a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone și în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Articol original

👍 Cutremur în administrația din județul vecin! Iohannis îi cere președintelui CJ Iași să se autosuspende!

Next
« Next
Previous
Previous »