sâmbătă, 9 ianuarie 2021

De luni, polițiștii vasluieni nu mai dau amenzi pentru nepurtarea măștii! Cer salarii mai mari!

S-AU SUPĂRAT… Nemulțumite de înghețarea salariilor, patru sindicate ale polițiștilor – din care fac parte și câteva zeci de polițiști din județul Vaslui – au anunțat că vor începe de luni protestele. Astfel, potrivit unui comunicat semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus și Diamantul, începând din 11 ianuarie oamenii legii nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor, în cazul în care vă găsesc fără mască în spațiile publice.

Sindicaliștii din Poliție cer Guvernului să renunțe la decizia de înghețare a salariilor și solicită ministrului de Interne o întâlnire pe această temă și anunță că, din 18 ianuarie, vor exercita doar atribuțiile din fișa postului, nu și pe cele care țin de comunicarea deciziilor de carantinare.

De asemenea, ei amenință că nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluționa doar urgențele, ultima acțiune fiind un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne.

„Am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor. De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”,

au anunțat sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul și Decus.
Articol original

👍 De luni, polițiștii vasluieni nu mai dau amenzi pentru nepurtarea măștii! Cer salarii mai mari!

Next
« Next
Previous
Previous »