duminică, 31 ianuarie 2021

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, deputat PSD, după TRAGEDIA de la Matei Balș: ‘Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic’

Vlad Popescu, deputat PSD și fiul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ia atitudine după incendiul de la Institutul Matei Balș, în care au murit 5 persoane.

Popescu spune că autoritățile nu au învățat nimic din tragediile succesive care au lovit îndeosebi spitalele din România și că nimeni nu își asumă răspunderea pentru cele întâmplate. ”Ce s-a întâmplat după incendiul din noiembrie 2020 de la Piatra Neamț? Și-a dat vreun primar demisia? Sau vreun prim-ministru? Sau cineva, oricine?”, întreabă Vlad Popescu.

”29.01.2021. În primul rând vreau sa le transmit condoleanțe rudelor victimelor de la Institutul Matei Balș, iar celor care au supraviețuit le doresc multă sănătate și însănătoșire grabnică.

❗Ce se întâmplă cu sistemul de sănătate românesc este un dezastru. Observ că de fiecare dată, la fiecare tragedie, se încearcă să se arunce vina pe unul sau pe altul, dar toți politicienii ajunși în funcție uită datorită cui au ajuns acolo. Mă refer la oamenii simpli, care s-au dus și i-au votat. Uită că există un Dumnezeu deasupra tuturor, în fața căruia, mai devreme sau mai târziu vor răspunde toți. Vedem aceiași politicieni care erau în funcții și în urmă cu ceva ani, care atunci voiau neapărat să găsească un vinovat și care acum nu mai fac acest lucru. Nimeni nu își mai asumă, nimeni nu își mai dă demisia, toți vor să rămână în funcții. Nu e ciudat cum și-au schimbat radical discursurile în situații identice sau chiar mai grave? Ce s-a întâmplat după incendiul din noiembrie 2020 de la Piatra Neamț? Și-a dat vreun primar demisia? Sau vreun prim-ministru? Sau cineva, oricine? Răspunsul îl știți.

Cristian Popescu

❗Dragi parlamentari, dragi guvernanți, indiferent de culoarea politică, cred că este timpul să lăsați odată luptele politice, care nu fac decât să aducă țara într-un impas mult prea mare, din care cu greu vom putea ieși. Aduceți-vă aminte pentru ce ați ajuns în funcție, aduceți-vă aminte ce le-ați promis oamenilor. Nu este posibil ca în 2021, români care merg în SPITALE DE STAT să se trateze, ajung să fie arși de vii. Oameni care își pun viața în mâinile autorităților, ajung să nu mai vadă lumina zilei. Nu s-au dus acolo de plăcere, ci pentru că sperau să fie vindecați.

❗Am ajuns în punctul în care alegem să ne tratăm acasă, de frică să nu căpătăm vreo infecție din spitale. Am ajuns în punctul în care ne tratăm acasă, de frică să nu ne nimerim într-un salon care ia foc din cauza nepăsării celor care ne conduc! Cunosc mulți oameni care s-au dus la spital să se trateze și s-au întors mai bolnavi decât erau înainte să ajungă acolo.

❗Am învățat că cei care fac bine oamenilor, cetățenilor, sunt dați la o parte. Ori sunt scoși din viața publică, ori ajung să fie arestați. Pentru că deranjează. Pentru că le încurcă interesele. Pentru că nu se mai pot desfășura cum vor. Pentru că oamenii încep să deschidă ochii și să îi vadă așa cum sunt în realitate când jocurile lor sunt demascate!

❗Poate că este și vina noastră, a românilor, pentru că am tolerat astfel de situații de mult prea mult timp. Că ne-am lăsat convinși de minciunile lor și am crezut ce au vrut ei să ne facă să credem. Că am acceptat vinovații pe care ei i-au arătat cu degetul ca fiind vinovați, deși respectivii nu greșiseră cu nimic. Dar așa suntem noi, românii. Vrem neapărat să vedem un cap tăiat, chiar dacă cel căruia i se taie capul este nevinovat. Nu cercetăm să aflăm realitatea și jocurile de culise, ci acceptam ceea ce ei ne zic că ar fi adevărat.

❗Sunt tată a doi copii și vreau ca atunci când vor crește să nu îmi zică că vor să plece din țară. M-ar durea să îi aud spunându-mi că aici nu au ce face, că le e frică de sistemul de sănătate românesc.

❗Îmi doresc ca bunicii noștri să poată merge cu încredere în spitalele de stat. Sau măcar să aibă pensii suficient de mari, încât să își poată permite tratamente la spitale private.

❗Vreau să avem președinte, premier, miniștri, primari, prefecți care iubesc românii cu adevărat. Care își iubesc patria și luptă pentru binele ei! Vreau să avem oameni competenți în spitale, medici profesioniști, dar pentru asta autoritățile trebuie să le ofere condiții decente de muncă și salarii pe măsură.

❗Este timpul să vă treziți! Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic!”, scrie deputatul Vlad Popescu.

Articol original

👍 Fiul lui Cristian Popescu Piedone, deputat PSD, după TRAGEDIA de la Matei Balș: ‘Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic’

Next
« Next
Previous
Previous »