vineri, 22 ianuarie 2021

Grupul Renew, condus de Cioloș, cere o dezbatere în Parlamentul European pe tema certificatelor de vaccinare: „Nu trebuie restrânse drepturi”

”Evităm să vorbim de pașaport de vaccinare, pentru că noțiunea de pașaport ar însemna anumite constrângeri la frontieră. Mai degrabă să vorbim de certificate care să ateste că vaccinul a fost făcut. Vrem să vedem sub ce formă acest certificat nu constrânge anumite drepturi, dar vine în sprijinul celor care au făcut vaccinul”, a declarat Dacian Cioloș, joi, la un post TV.

”Pe noi ne interesează, dincolo de turism, cele trei milioane de români care lucrează în afara granițelor pentru a le asigura libera circulație. Este important să le dăm acest atu.

Ideea pe care o propunem noi este să armonizăm certificatele de vaccinare pe care le au statele membre, acolo unde ele nu există să vedem cum pot fi create și care să ateste vaccinarea cu un vaccin certificat în Uniunea Europeană. Unele state vaccinează cu vaccinuri care nu sunt certificate în UE”, a mai spus Dacian Cioloș.

Articol original

👍 Grupul Renew, condus de Cioloș, cere o dezbatere în Parlamentul European pe tema certificatelor de vaccinare: „Nu trebuie restrânse drepturi”

Next
« Next
Previous
Previous »