luni, 4 ianuarie 2021

Mega scandal în județul vecin! Președintele CJ Iași, acuzat de DNA pentru o mită de 22 tone de tablă!

SCANDAL… Este zarvă mare în județul vecin cu Vasluiul, la Iași. Procurorul șef al DNA a cerut seara trecută, conform unui comunicat emis de această instituție, ridicarea imunității în vederea urmăririi penale față de fostul ministrul al Mediului Costel Alexe, actualul președinte al CJ Iași, suspectat de luare de mită și instigare la delapidare.

Costel Alexe este acuzat că a cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigarea la delapidare. Potrivit unor surse judiciare este vorba despre fostului ministrul al Mediului Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorii DNA susțin că în perioada martie-aprilie 2020, Costel Alexe „ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, se arată în comunicat DNA.

Surse judiciare susțin că cele 22 de tone de produse din tablă (tablă zincată de gard, piloni de gard, materiale metalice) ar fi fost lăsate la societatea administrată de către soția fostului ministru Costel Alexe, aceasta fiind ruda pomenită de anchetatorii DNA în comunicatul oficial transmis luni.

La acest moment susțin aceleași surse, femeia are calitate de martor, iar legea îi permite să refuze să dea declarații în legătură cu activitățile pretins nelegale ale soțului.

Cererii transmise către Parchetul de pe lângă ÎCCJ i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și 10 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Articol original

👍 Mega scandal în județul vecin! Președintele CJ Iași, acuzat de DNA pentru o mită de 22 tone de tablă!

Next
« Next
Previous
Previous »