duminică, 10 ianuarie 2021

Sute de profesori vasluieni refuză să se vaccineze! Situația devine explozivă, dacă se redeschid școlile!

SEMNE DE ÎNTREBARE… Dacă astăzi s-ar redeschide școlile, ar fi un haos total. Am auzi de cazuri de profesori sau învățători bolnavi de Covid, situații de îmbolnăvire în rândul elevilor sau a personalului auxiliar, clase și școli închise, cu sute de elevi trimiși acasă. Pentru că, trebuie să recunoaștem, deși foarte mulți dascăli vasluieni au trecut prin maladia Covid, mulți alții – al căror număr nu-l știm exact – trec acum prin această boală.

Tocmai de aceea, apariția unor vaccinuri anti-Covid și faptul că injecțiile se fac gratuit și cu prioritate pentru cadrele didactice ar fi trebuit să fie o ușurare pentru cei 7.000 de dascăli care lucrează sub umbrela ISJ Vaslui. Însă, surpriză! Un procent foarte mare de profesori și învățători – estimat de unele surse la 30-50% din total dascăli pe județul Vaslui – refuză să se vaccineze.

Sunt școli în orașe și în mediul rural vasluian în care profesorii nici nu vor să audă de vaccinarea anti-Covid. Ori, se întreabă părinții, dacă se deschid școlile și profesorii care refuză acum să se vaccineze se îmbolnăvesc, riscând și sănătatea copiilor, cine va plăti suferințele și traumele apărute?

Nimeni nu are un răspuns clar la această situație. Cert este că ISJ Vaslui va trebui să raporteze până pe 15 ianuarie care este procentul de consimțământ cu privire la vaccinare în rândul cadrelor didactice, dar și al personalului auxiliar.

Din datele preliminare naționale, reiese că reticența față de vaccinul anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ rămâne la cote ridicate, inclusiv în cele mai prestigioase școli din București.

Asta, în condițiile în care premierul Florin Câțu s-a declarat încrezător cu privire la proporția în care angajații din sistemul de învățământ vor accepta să fie vaccinați.

”Cand va fi vaccinarea, vor fi mai multi de 50%, mai mult de jumătate. Nu aș merge pe estimări și pe sondaje”, a spus Câțu, referindu-se la cifrele avansate de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, potrivit cărora doar 56% dintre angajații școlilor doresc să fie vaccinați.

Articol original

👍 Sute de profesori vasluieni refuză să se vaccineze! Situația devine explozivă, dacă se redeschid școlile!

Next
« Next
Previous
Previous »