duminică, 3 ianuarie 2021

Vasluienii, revoltați! Site-ul de programări pentru vaccinare, nefuncțional seara trecută!

SCANDAL… Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, la finele anului trecut, deschiderea unei pagini de internet, pentru ca românii să se programeze pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Programările pentru administrarea vaccinului, au anunțat autoritățile, se pot face pe pagina https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Numai că, seara trecută, stupoare! Zeci de vasluieni ne-au sesizat faptul că site-ul de programări este blocat total. „Nu există pagina sau a fost ștearsă! Oare a fost atacată de hackeri? Nu înțelegem cum s-a întâmplat asta”, au spus vasluienii, supărați. Nicio oficialitate de la Guvern nu a făcut precizări privind închiderea paginii de programări.

Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

„Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a.”,

se arată într-un comunicat de presă.
Articol original

👍 Vasluienii, revoltați! Site-ul de programări pentru vaccinare, nefuncțional seara trecută!

Next
« Next
Previous
Previous »