vineri, 22 ianuarie 2021

Vestea momentului pentru mii de pensionari vasluieni! Iată cu cât vor crește pensiile, în 2021!

NEMULȚUMIRI… Guvernul s-a decis să majoreze pensiile cu un procent care va stârni multe discuții în rândul pensionarilor din toată țara, inclusiv la Vaslui. Membrii Cabinerului PNL au decis cu cât vor crește de fapt pensiile românilor, în acest an. Se pare că guvernanții vor să mărească veniturile pensionarilor doar cu 3%. Adică, la o pensie de 1.000 de lei veți primi în plus doar 30 de lei.

Surse politice arată că propunerea cu privire la mărirea cu 3% a pensiilor a intrat în linie dreaptă. Vineri dimineață, pensionarii i-au răspuns Ralucăi Turcan după ce ministrul Muncii le-a propus creșterea pensiilor cu doar trei procente.

„Răspunsul pensionarilor pentru doamna ministru, la propunerea de majorare cu 3 la sută a pensiilor, este să păstreze banii pentru dumneaei. Poate mai face un alt minister. Sunt deja două posturi de vicepremier, poate e nevoie și de al treilea. Mai mare bătaie de joc nu există!

Dacă la inflația asta nu au putut să aplice legea… Bine că sunt bani pentru alte probleme, pentru noi pensionarii nu se găsesc niciodată bani. Toată țara e nemulțumită!

Problema e clară! Am crezut că vor gândi că după o viață muncită, merită și pensionarii să trăiască decent. Puteau să indexeze pensiile mici cu o sumă fixă! Toți trebuie să trăiască!”,

spune reprezentanta unei asociații de pensionari.

Raluca Turcan afirma săptămâna trecută că și-a propus ca în mandatul său „să scoată subiectul pensiilor din logica politică și politicianistă”. Întrebată dacă vor crește pensiile în cursul acestui an, Turcan spunea că pensiile vor fi indexate „cel puțin cu rata inflației, cum este și firesc, de altfel”.

Articol original

👍 Vestea momentului pentru mii de pensionari vasluieni! Iată cu cât vor crește pensiile, în 2021!

Next
« Next
Previous
Previous »