luni, 15 februarie 2021

Când începe prima fază de testare pe oameni a unui nou vaccin produs în Italia

Testarea pe oameni a vaccinului italian Rottapharm-Takis începe din 1 martie. În prima fază vaccinul va fi testat pe 80 de voluntari, iar în cea de-a doua pe 200.

Testarea începe din 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Spallanzani din Roma și la Institutul Pascale din Napoli, scrie La Stampa.

Marina Cazzaniga, directorul Centrului din Monza, a declarat că strângerea adeziunilor pentru testarea vaccinului a început în august, iar acum studiul a primit autorizația AIFA și a Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani.

De ce este inovator vaccinul?

Prima fază de testare va implica aproximativ 80 de persoane, „toți voluntari sănătoși” de diferite vârste, în timp ce în faza a doua se va ajunge la aproximativ 200 de voluntari.

Potrivit prof. Paolo Bonfanti, profesor asociat de boli infecțioase al Universității Bicocca din Milano, „vaccinul este inovator deoarece, spre deosebire de altele testate, nu folosește un vector viral pentru producerea de anticorpi, cum ar fi un adenovirus inactivat, ci este alcătuit dintr-un fragment de ADN care, odată injectat în mușchi, stimulează o reacție imună care previne infecția”.

92,5 % dintre cei vaccinaţi aveau anticorpi detectabili

Mai mult, vaccinul ar putea deveni important în contextul în care există posibilitatea modificării acestuia prin adaptarea la apariția variantelor noi de virus, potrivit Mediafax.

Autoritățile italiene spuneau, în ianuarie, despre primul vaccin produs în Italia, de către compania ReiThera, că a demonstrat că este sigur în faza 1 de testare şi a indus un răspuns imun pe subiecţi. 92,5 % dintre cei vaccinaţi aveau niveluri de anticorpi detectabili.

Articolul Când începe prima fază de testare pe oameni a unui nou vaccin produs în Italia apare prima dată în Descopera.ro.

Articol original

👍 Când începe prima fază de testare pe oameni a unui nou vaccin produs în Italia

Next
« Next
Previous
Previous »