luni, 8 februarie 2021

Când va ajunge gazul metan la Berezeni? Primarul Toader Dima este foarte încrezător!

INVESTIȚIE… Cei aproape 5.000 de locuitori ai comunei Berezeni pot spera că, în câțiva ani, ar putea beneficia de gaze naturale pentru încălzire, în condițiile în care în zona Văii Prutului nu sunt păduri, iar lemnele sunt foarte scumpe.

Mai mulți primari din sudul județului, respectiv edilii de la Epureni, Șuletea, Murgeni, Fălciu și Berezeni, zonă care înseamnă aproape 24.000 de locuitori, au constituit o asociație de dezvoltare intercomunitară, cu sediul la Murgeni, asociație care are scopul de a depune toate eforturile pentru a aduce gazele naturale în zona de sud a județului Vaslui.

„Am constituit acest ADI pentru a ne uni forțele și a convinge autoritățile că și cetățenii din zona Murgeni au nevoie de gaze, investiții care există deja în alte zone ale județului. Până anul trecut, se spunea că fiecare UAT din asociația de dezvoltare trebuie să-și facă propriul proiect pentru dezvoltarea rețelei de gaze. În 2020, s-a schimbat totul, iar acum se face doar un singur proiect, pe ADI Murgeni, pentru toate localitățile din asociație. 

Suntem aproape gata cu documentațiile pe ADI, pentru a le depune la București. Eu, personal, sunt foarte încrezător că vom avea gaze la Berezeni, deși vor trece niște ani până ce proiectul va deveni realitate”, a explicat primarul comunei Berezeni, Toader Dima.

Acesta ne-a spus că, în total, ar urma să fie realizați 180 km de rețele de gaze, în toate localitățile componente ale ADI Murgeni, cu peste 1.000 de locuitori branșați, în fiecare localitate.

Numai comuna Berezeni, de exemplu, ar urma să beneficieze de 40 km de rețele de gaze, a mai spus primarul Dima. Întreaga investiție ar urma să fie făcută cu fonduri europene, a mai spus primarul Berezeniului.

Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 Când va ajunge gazul metan la Berezeni? Primarul Toader Dima este foarte încrezător!

Next
« Next
Previous
Previous »