vineri, 19 februarie 2021

Cum s-au „împroprietărit” unii vasluieni cu locurile de parcare pentru persoane cu handicap! Poliția Locală, Poliția Rutieră, se aude?

REVOLTĂTOR… „Suntem un grup de locatari de la blocul 245, din Traian, și vrem să vă aducem la cunoștință un caz de încălcare a legilor. De mai bine de 5 luni de zile, un domn taximetrist și-a parcat mașina, o Dacia Break, în fața blocului, pe locul destinat persoanelor cu handicap. Domnul în cauză este taximetrist și face cam ce vrea la bloc. Dimineața mută Dacia în față, pentru a bloca vecinii să parcheze, iar seara o mută în spate, pentru a-și păstra loc și pentru taxiul său, curmeziș.

Deci, în Vaslui, cu un loc pentru persoanele cu handicap, acest domn își face rost de două locuri de parcare. Știți că este lege, domnilor de la Poliție? De ce nu îl amendați?”.

Este un mesaj trimis pe adresa de e-mail a primăriei Vaslui, în ultimele zile, unul dintre multele în care vasluienii reclamă tupeul unor vecini de a parca cu lunile pe aceste locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Se parchează cum dorește fiecare, cu mașină mică, remorcă, rulotă, autoturisme distruse de anii de nefuncționare.

În Vaslui, pare-se, legea nu contează deloc, când vine vorba de aceste locuri, care sunt cu sutele în oraș. Conform Legii nr. 145, din 22 iulie 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Și atunci, de ce personaje ca taximetristul cu pricina sfidează legea de cinci luni de zile și nu se iau măsuri împotriva sa? Dacă vrem să fim oraș civilizat, european, trebuie să respectăm normele europene…

Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 Cum s-au „împroprietărit” unii vasluieni cu locurile de parcare pentru persoane cu handicap! Poliția Locală, Poliția Rutieră, se aude?

Next
« Next
Previous
Previous »