miercuri, 17 februarie 2021

El este primarul care ia măsuri dure împotriva celor care nu respectă curățenia! Amenzi (și) pentru cei care nu au grijă de câini!

SANCȚIUNI… În comuna Lipovăț a început o amplă acțiune de curățenie și verificare a măsurilor impuse de primărie, pentru ca localitatea să arate ca un sat cu adevărat european, așa cum își dorește primarul Valerian Hriscu.

Un primar iubit, votat și respectat de localnici, însă care cere tuturor consătenilor săi să respecte o serie de reguli impuse printr-o hotărâre luată în 19 ianuarie 2021, aprobată în Consiliul Local Lipovăț, HCL nr. 4/2021, privind măsurile de gospodărire și înfrumusețare a comunei.

Sunt o serie de obligații pe care fiecare lipovițean are datoria să le respecte, inclusiv aceea ca toți câinii dintr-o gospodărie să fie ținuți în curte sau legați, să nu umble aiurea prin sat și să atace copiii sau bătrânii.

Iată ce decizie a luat CL Lipovăț, hotărâre comunicată în aceste zile de primarul Hriscu către toți locuitorii de aici:

„Fiecare cetățean are următoarele obligații :

– să întrețină casele, anexele și gardurile prin vopsire și văruire;

– să curețe și să întrețină șanțurile, rigolele și podețele ;

– să finalizeze construcțiile care au autorizație;

– să nu ocupe domeniul public cu autovehicule;

– să nu distrugă și să nu facă mizerie în parcurile de joacă, stație de autobuz;

– să nu arunce la întâmplare deșeurile;

– resturile menajere (coji fructe, legume) se vor pune în compostoarele primite și se vor folosi ca îngrășământ;

– gunoiul de grajd rezultat de la vaci, cai, oi, porci, păsări se va depune în platforme pe proprietățile dumneavoastră;

– să nu oprească și să staționeze căruțele în fața magazinelor din centrul satului Lipovăț.

Nerespectarea celor sus menționate se sancționează cu amendă de la 100 lei la 1000 lei.

NOTĂ:  Cetățenii care nu au câini legați sau în țarcuri, vor fi sancționați conform Legii 61/1991, modificată, cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.

NOTĂ: Cetățenii care au canalizare au interzisă aruncarea în WC-urile racordate a hârtiei igienice, vată, tampoane, pamperși, iar nerespectarea acestor indicații se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1500 lei.

Rog să luăm măsuri de respectare a celor sus menționate pentru igienizarea, înfrumusețarea și gospodărirea comunei noastre, pentru buna desfășurare a activităților de zi cu zi și pentru a nu aplica sancțiuni.

Mulțumesc pentru înțelegere și colaborare!

Primar, Valerian Hriscu”

Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 El este primarul care ia măsuri dure împotriva celor care nu respectă curățenia! Amenzi (și) pentru cei care nu au grijă de câini!

Next
« Next
Previous
Previous »