joi, 18 februarie 2021

Iată cum arată Negreștiul, din umbra camerelor video montate de primarul Cristi Rusu! Un oraș modern, curat!

UN ORAȘ MONITORIZAT… Acuzat și hulit pe nedrept de mulți „binevoitori”, orașul Negrești, din județul Vaslui, se prezintă drept un oraș curat, liniștit, în care poți trăi fără teama că ți se poate întâmpla ceva pe stradă.

Mai mult, imediat ce a ajuns primar, liberalul Cristi Rusu a demarat o acțiune de extindere și reabilitare a sistemului de monitorizare video a orașului, astfel că, acum, negreștenii pot fi convinși că liniștea și siguranța publică este o prioritate pentru primărie.

Ieri, în mediile de socializare, au apărut imagini din camera de monitorizare a traficului. Un lucru interesant: muncitorii de la serviciile primăriei, care acum poate că o mai lălăiau prin oraș, vor fi strict monitorizați și se va observa dacă își fac sarcinile de serviciu sau doar trag mâța de coadă, cum se spune în popor!

„Dragi prieteni,

Cu aproximativ o lună înainte de estimarea inițială, obiectivul de investiții „Reabilitare și extinderea sistemului de monitorizare video stradal” a fost finalizat.

De unii apreciat mai mult, de alții mai puțin, acest proiect funcționează foarte bine, înregistrează imaginile din zeci de puncte cheie din oraș la o calitate superioară și a început deja să-și arate utilitatea.

La intrările în oraș sunt montate camere fixe capabile să înregistreze numerele mașinilor care intră sau ies. În preajma școlilor, a parcurilor, a stațiilor de autobuz, a spitalului etc., se poate face o monitorizare atentă.

De menționat că, pe site-ul primăriei, este pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru combaterea unor fapte care afectează climatul social, stabilirea obligațiilor și responsabilităților privind gospodărirea orașului Negrești, care după aprobare va contribui la un climat social mai sigur în orășelul nostru.

Mă bucur că într-un timp relativ scurt am reușit să deblochez, să găsesc finanțare și să implementez acest proiect inițiat anterior și aș dori pe această cale să mulțumesc colegilor din compartimentul  investiții, în special colegului Ionuț Scurtu pentru implicare.

#sepoate!

Articol original

👍 Iată cum arată Negreștiul, din umbra camerelor video montate de primarul Cristi Rusu! Un oraș modern, curat!

Next
« Next
Previous
Previous »