joi, 4 februarie 2021

La Mulți Ani, Gheorghe Hagi!

Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, împlineşte miercuri, 5 februarie, vârsta de 55 de ani. Evoluţiile entuziasmante la cele mai puternice cluburi din lume şi la echipa naţională a României l-au propulsat pe Gheorghe Hagi în galaxia celor mai mari fotbalişti din toate timpurile.

A fost ovaţionat de zeci de mii de spectatori pe marile stadioane ale lumii, iar la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 1994 a fost considerat de mulţi specialişti ca fiind cel mai bun jucător al competiţiei din SUA. A fost liderul „Generaţiei de Aur”.

Născut la 5 februarie 1965, la Săcele, în judeţul Constanţa, Gică Hagi a început fotbalul la FC Constanţa (1978-1980), fiind descoperit de Iosif Bukossy, iar în 1983 s-a transferat la Sportul Studenţesc Bucureşti. Din iarna lui 1987 a trecut la Steaua Bucureşti, câştigând Supercupa Europei. Hagi a fost autorul unicului gol al partidei cu Dynamo Kiev, desfăşurată la Monte Carlo. Cu Steaua a mai disputat o semifinală, în 1988, şi o finală, în 1989, a Cupei Campionilor Europeni. Din 1990 a părăsit campionatul României, jucând la Real Madrid, Brescia, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul. Cu Galatasaray a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei, ambele în 2000.

Ca antrenor a obţinut Cupa Turciei, în 2005, cu Galatasaray, iar cu FC Viitorul Constanţa a câştigat titlul în România în 2017, Cupa şi Supercupa României, ambele în 2019.

Articolul La Mulți Ani, Gheorghe Hagi! apare prima dată în RoVestea.

Articol original

👍 La Mulți Ani, Gheorghe Hagi!

Next
« Next
Previous
Previous »