duminică, 7 februarie 2021

La Vaslui și Iași, mai frig ca la munte!

VREMEA… Astăzi, temperaturile zilnice în județul Vaslui se vor situa în jurul valorilor de -1…0 grade Celsius, mult mai scăzute decât în unele zone montane din țară.

Dacă vreți să plecați la drum, trebuie să știți că în sudul și în sud-estul țării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă sau ceață persistente, asociate pe arii restrânse cu burniță sau ploaie slabă, condiții în care valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii februarie.

În Moldova și în zona montană limitrofă vremea va fi rece, iar temporar se vor semnala precipitaăii slabe mixte, care pe alocuri vor favoriza depuneri de polei. Izolat se va semnala polei la începutul zilei și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

În regiunile intracarpatice vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi temporar noros ziua, dar cu înnorări accentuate în a doua parte a nopăii, când aria ploilor va fi în extindere treptată. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona Carpaților Meridionali și în sudul Banatului, unde temporar vor fi rafale de 60…70 km/h, iar pe creste, în cursul nopții, de peste 90…100 km/h, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între – 6 grade în nordul Moldovei și 15 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei și 10…11 grade în sudul Banatului

Articol original

👍 La Vaslui și Iași, mai frig ca la munte!

Next
« Next
Previous
Previous »