vineri, 12 februarie 2021

Sprijin nesperat pentru copiii din Poienești, care au rămas fără școală! Bucureștenii au sărit în ajutor!

AJUTOR… Sectorul 4 va acorda sprijin financiar de până la 200.000 de lei pentru refacerea școlii din localitatea Poienești, județul Vaslui

Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, vineri după amiază, să acorde un sprijin financiar în sumă de până la 200.000 de lei, precum și suport logistic, pentru realizarea de construcții modulare, în  vederea reconstrucției clădirii școlii din localitatea vasluiană Poienești, distrusă într-un incendiu violent.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Daniel Băluță, care este convins că toți copiii din România au dreptul de a merge la școală și la grădiniță în clădiri care să le asigure integritatea fizică.

„Comunitatea noastră este solidară cu cetățenii și cu autoritățile locale din localitatea Poienești, județul Vaslui și va contribui semnificativ la reconstrucția școlii distruse în incendiul produs în această dimineață.

Este imperios necesar să trasmitem unitate în fața dezastrului și să refacem în regim de urgență clădirea unității de învățământ.

Așa cum în Sectorul 4, investițiile în infrastructura școlară sunt o prioritate (în ultimii ani au fost investiți aproximativ 250 de milioane de lei pentru punere în siguranță a școlilor și a grădinițelor), și la Poienești vom sprijini autoritățile locale, astfel încât niciun copil să nu mai fie în pericol, iar cursurile să poată fi reluate cât mai curând, în condiții de deplină siguranță”, a declarat primarul Sectorului 4.

Primarul comunei Poienești le mulțumește bucureștenilor pentru acest ajutor.

„Este un moment greu, trist, pentru toată comunitatea noastră. Sunt sute de copii afectați. Avem în continuare nevoie de ajutor pentru a reface școala. Orice ajutor este binevenit. Le mulțumesc oamenilor cu suflet mare, din Sectorul 4, pentru ajutorul dat”, a spus, aseară, primarul comunei Poienești, Nelu Manole Caragață.

Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 Sprijin nesperat pentru copiii din Poienești, care au rămas fără școală! Bucureștenii au sărit în ajutor!

Next
« Next
Previous
Previous »