marți, 23 februarie 2021

Vechea problemă a pietonilor din Vaslui: nu mai traversați fără să vă asigurați!

ASIGURAȚI-VĂ!… „Nu mai traversați fără să vă asigurați și fără să vă uitați în stânga și în dreapta!”. Este sfatul colegului nostru Mihai Vasiliu, cel care a postat în urmă cu câteva zile un filmuleț de câteva secunde, surprins de camera de bord a mașinii sale, tocmai la trecerea de pietoni din zona IPJ Vaslui.

Pe imagini se vede cum un pieton, cu glugă în cap, se angajează în trecerea străzii fără să se asigure în prealabil. Abia când pune piciorul pe trecere, pietonul realizează că ar trebui să vadă dacă nu cumva este o mașină lângă el. Mai mult, iritat, pietonul îi face semn șoferului, ceva de genul „Tu nu mă vezi că sunt pe trecere, de ce nu oprești?”.

În realitate, pietonii ar trebui să se asigure și ei atunci când traversează pe la o trecere de pietoni. Nu se poate ca mașina să fie în zona trecerii și tu să traversezi grăbit strada, forțându-l pe șofer să dea cu capul de geam.

Trebuie să existe un respect reciproc, între șoferi și pietoni, lucru care pare că nu se prea vede la Vaslui. Mulți șoferi din Vaslui și-au pierdut permisele tocmai în astfel de situații, când pietoni grăbiți le-au sărit în fața mașinii și, automat, pentru a evita o situație limită conducătorul auto și-a continuat drumul. Doar până la echipajul radar, care îl aștepta la 10-20 de metri distanță de trecere…

„Traversați pe lângă bicicletă!

Nu vă uitați în telefon când traversați!

Nu traversați dacă nu sunteți siguri, dacă nu e clar vizibil că mașinile care se apropie încetinesc și vor opri!

Nu muriți cu dreptatea în mână!”, este mesajul colegului nostru Mihai Vasiliu.

Articol original

👍 Vechea problemă a pietonilor din Vaslui: nu mai traversați fără să vă asigurați!

Next
« Next
Previous
Previous »