luni, 22 martie 2021

Dle învățător Mândru, vasluienii vă cer să alegeți: catedra de la Școala 6 sau primăria? Se pare că nu renunțați la nimic!

UNICAT ÎN ROMÂNIA… A vrut să ajungă primar, dar nu a reușit să devină candidatul USR la Vaslui, s-a zbătut să pună la zid hoția din reședința de județ, a amețit electoratul, care i-a dat voturile pe 27 septembrie, după care a ajuns viceprimar. Acum, nu vrea să fie doar viceprimar, vrea să fie și învățător…

Este povestea de neînțeles a învățătorului de la școala 6, Cătălin Mândru, un cetățean care crede că orașul acesta se conduce timp de 4 ore pe zi, după ce termină cursurile la școală. Nu, domnule învățător, vasluienii vor să vă vadă toată ziua la treabă, de asta tot faceți jocuri în CL, cu majoritatea de la PNL. Nu mai faceți propriile șmecherii, dacă sunteți majoritari!

Mii de vasluieni au reacționat în ultimele zile, spunând revoltați că nu se poate continua cu situația aceasta. Vasluianul de rând nu are nevoie de un viceprimar cu jumătate de program, ci de un viceprimar deplin integrat.

Se pare că nu este o problemă de legalitate, așa cum ne-a explicat conducerea ISJ Vaslui, învățătorul Mândru s-a înscris pentru catedra de la Școala 6. Dar, cu siguranță, este o problemă de moralitate. Pentru ce plătim un astfel de viceprimar, care are salariu de peste 100 de milioane lei vechi pe lună?

Și totuși, la întrebarea „Ce alegeți: Primăria sau Școala 6?”, viceprimarul are un răspuns clar. Vrea să fie viceprimar, după ce termină de predat la școală! Nu negociază nimic, la adăpostul majorității din CL, care se face scut în jurul acestui învățător. Cam așa e treaba cu „O Românie fără hoție, dar cu multă șmecherie”…

Pe 25 martie vom afla decizia Tribunalului Vaslui: a fost sau nu legală alegerea celor doi viceprimari?

„De ce învățătorul – viceprimar nu renunță la copii?

Am crescut, muncesc și activez în comunitate având interiorizate valori umane pe care nimeni nu mi le poate deturna. Respectul și responsabilitatea față de muncă, încrederea în oameni, toleranța reprezintă repere ale omului, învățătorului și viceprimarului Mîndru Cătălin – Emil.

Decizia de a lucra în paralel și cu copiii și cu cei mari și pentru cetățenii municipiului Vaslui este una care previne crearea unei alte situații dezordonate și incerte produsă de niște consilieri locali care nu înțeleg și nu acceptă democrația.

Pentru a nu strica mai mult decât aș putea ajuta la acest moment, hotărârea a fost luată împreună cu conducerea școlii și cu Primarul Municipiului Vaslui.

În prezent, în cadrul Primăriei, în calitate de viceprimar, NU dețin atribuții delegate de către primar deoarece din decembrie 2020 încă persistă situația incertă a legalității alegerii mele în această funcție. Tribunalul Vaslui urmează să se pronunțe asupra hotărârii Consiliului Local de alegere a celor doi viceprimari.

Activitatea cu clasa de elevi în calitate de învățător, activitatea în cadrul Clubului de robotică nu trebuie să fie perturbate cu orice preț dacă ele pot continua în interesul copiilor, al părinților, al școlii și al comunității.

Desigur că, decizia este una pe termen scurt, până la momentul hotărârii finale a Tribunalului Vaslui.

Au fost parcurse toate procedurile legale pentru ca salarizarea mea la școală să se facă numai în sistemul de plată cu ora, fără a mai beneficia de alte drepturi, sporuri sau gradații.

Doresc să îi asigur pe toți cetățenii că decizia luată este una și legală și logică și morală și că îmi voi îndeplini sarcinile de serviciu cu responsabilitate indiferent unde voi lucra”, scrie Mândru pe Facebook.

Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 Dle învățător Mândru, vasluienii vă cer să alegeți: catedra de la Școala 6 sau primăria? Se pare că nu renunțați la nimic!

Next
« Next
Previous
Previous »