duminică, 21 martie 2021

Medicii și asistentele din secțiile ATI, pe un butoi de pulbere! „Demisionăm, dacă se ajunge la această situație”!

NEMULȚUMIRI… În plină expansiune a numărului de infectări cu SARS COV 2, în loc să premieze medicii și asistenții care-și petrec viețile în spitale, vicepremierul Raluca Turcan anunță că va tăia salariile medicilor și asistenților. În special vor fi vizate cadrele medicale din secțiile ATI care primesc sporuri „prea mari”, în opinia lui Turcan.

Doctorul Ilie George, medic primar ATI și unul dintre fondatorii Alianței Medicilor a invitat-o pe Raluca Turcan să se alăture grupului de Facebook intitulat „Medici la Datorie” ce numără peste 38.000 de membri, pentru a vedea în direct reacțiile medicilor la afirmațiile sale.

La rândul său, președintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, a postat un comentariu prin care anunța că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiștii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc și se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor, considerând incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

”E incalificabil ca, în cea mai mare criză sanitară din istoria modernă, clasa politică să își permită să atenteze la veniturile personalului medical! Dacă această tendință se confirmă, reacția comunității ATI va fi una pregătită de mult: demisia în bloc și organizarea noastră ca și grup/societate liberală care să ofere servicii de specialitate spitalelor.

Am lucrat la această soluție „Exit” înainte de creșterea salariilor, am consultat juriști și chiar Consiliul Concurenței, propunerea a fost primită cu entuziasm de colegi la Congresul nostru și apoi le-am „fluturat-o” autorităților pe sub nas-și sigur și această perspectivă îngrijorătoare pentru ei a contribuit la decizia majorărilor salariale…”, afirmă Dorel Săndesc.

El subliniază că o asemenea soluție – practicată în multe țări, inclusiv în Polonia – ar absolvi personalul ATI de responsabilitatea pentru toate deficiențele sistemului.

”La urma urmei, o asemenea soluție – practicată în multe țări, inclusiv de colegii din Polonia, pe care i-am consultat – ne-ar absolvi de responsabilitățile pentru toate deficiențele sistemului (care acum ni se pun în mod nedrept în spate), rămânând că noi să răspundem doar de ceea ce facem, de profesionalismul nostru. și astfel grupul nostru,g independent, liberal, va deveni un agent mai eficient al schimbării, pentru că va impune, contractual, respectarea standardelor”, declară Dorel Săndesc. Daniel Tănăsuc

Articol original

👍 Medicii și asistentele din secțiile ATI, pe un butoi de pulbere! „Demisionăm, dacă se ajunge la această situație”!

Next
« Next
Previous
Previous »