sâmbătă, 17 aprilie 2021

Bârlădeanul Daniel Olteanu, noul președinte al ALDE! Vasluiul dă primul șef de partid la nivel național! Mihaela Hușanu, vicepreședinte!

Daniel Olteanu, fost deputat ALDE de Vaslui și președinte al organizației județene, a fost ales sâmbătă, în cadrul congresului național, președinte al ALDE, partid condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu. Olteanu este primul vasluian care ajunge în fruntea unui partid la nivel național.

Nu au fost alegeri ca în alte vremuri, când se adunau sute de membri și simpatizanți din toată țara, la București. Din cauza pandemiei de coronavirus, filialele județene au votat online.

De la Vaslui, președintele Ligii Aleșilor Locali ALDE la nivel național, Dan Marian, vicepreședintele Consiliului Județean, a ținut să-i mulțumească lui Călin Popescu Tăriceanu pentru întreaga activitate din partid.

”Vreau, de la bun început, să-mi exprim aprecierea față de dl președinte Călin Popescu Tăriceanu, față de întreaga sa activitate și carieră politică, să-i urez toate cele bune și să-l asigur că partidul pe care l-a înființat rămâne pe mâini bune.

Totodată, îi mulțumesc dlui președinte Daniel Chițoiu pentru maniera elegantă în care a condus partidul, în această ultimă perioadă de timp, pentru efortul depus, de a păstra organizarea noastră și pentru efortul depus în vederea organizării acestui congres.

Mulți m-au întrebat: ”De ce, ALDE?”. Răspunsul este direct și simplu: pentru că aici sunt liberalii! Aici sunt prietenii mei și ALDE înseamnă, înainte de toate, respect pentru colegi. Aici, pe nimeni, niciodată, nu am l-am auzit să vorbească sau să se comporte ca un politician infect, murdar, flămând după funcții și putere, așa cum regăsim în partidele așa-zis tradiționale, PNL sau PSD.

Reprezint aici, în fața dvs, județul Vaslui. O spun cu mândrie și cu bucurie, pentru că organizația noastră a reușit să fie cea mai performantă din țară, cu mult peste media partidului. Oferim partidului o zestre de peste 80 de aleși locali, 4 primari, 6 viceprimari și un vicepreședinte de Consiliu Județean.

Dintre noi toți, un singur om s-a distins la modul excepțional, și acela este Daniel Olteanu”, a spus Marian.

Votat de colegii din toată țara în funcția de președinte ALDE, Daniel Olteanu a făcut primele declarații la cald.

În cadrul discursului susținut în fața delegaților, Daniel Olteanu a declarat că ALDE este în fața unui nou început, iar „noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene”. Daniel Olteanu a spus că prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară. 

Președintele ales al ALDE a spus că își dorește ca ALDE să promoveze „patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”.

„Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării. (…) Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? (…) ALDE va trebui să contribuie la așezarea lucrurilor pe un făgaș normal”.

Daniel Olteanu a mai spus că își dorește ca, în urma congresului ALDE, să se decidă „ce rol ne asumăm în a fi acea voce puternică, lucidă și coerentă pentru cei pe care actualul Parlament nu îi reprezintă”.

În cadrul discursului susținut în fața delegaților ALDE la Congres, Daniel Olteanu și-a asumat 3 obiective majore:

1) din 2024 ALDE să aibă reprezentanți în Parlamentul European, deoarece românii trebuie să se facă auziți, văzuți și înțeleși la Bruxelles;

2) triplarea numărului de aleși locali; Daniel Olteanu a spus că își dorește ca ALDE să vină cu proiecte mature, responsabile, cu lideri serioși, de încredere, alături de care România să crească;

3) reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

„Sunt 3 obiective de la care nu dau inapoi. Cred că suntem cu toții de acord că, începând de azi, putem să creștem”, a spus Daniel Olteanu.

Articol original

👍 Bârlădeanul Daniel Olteanu, noul președinte al ALDE! Vasluiul dă primul șef de partid la nivel național! Mihaela Hușanu, vicepreședinte!

Next
« Next
Previous
Previous »