duminică, 18 aprilie 2021

Chris Simion-Mercurian, fără secrete în emisiunea „Nu există nu se poate”

„Am ascultat-o cu nesaț la prima noastră întâlnire și mărturisesc cinstit: deși pe scenă sau în scaunul de regizor e un om care-ți captează atenția negreșit, când stai față în față cu ea și-ți povestește simplu și nepregătit despre viață, vise, împliniri și căderi, nu-ți dorești nici să respiri… nu cumva să risipești fără să vrei energia electrizantă cu care te învăluie atunci când intră în propria-i poveste”, spune Andreea Marin despre Chris Simion-Mercurian, invitata sa de luni, 19 aprilie, de la ora 18:00, într-o ediție de colecție a emisiunii „Nu există nu se poate”.

chris-simion-mercurian

Scriitoare și regizoare de teatru, Chris Simion-Mercurian este un om de o naturalețe covârșitoare. Cunoscută ca un artist de avangardă, regizoarea a reușit de fiecare dată să surprindă: conduce prima companie de teatru privat din România, D’AYA, un proiect inovator pornit din frumoasa sa prietenie cu scriitorul francez Pascal Bruckner, dar și Festivalul de Teatru Independent „Undercloud”, care reuneşte cele mai apreciate spectacole de teatru independent, din România şi de peste hotare. Unul dintre cele mai mari proiecte ale sale a fost, cu siguranță, construirea primului teatru din donații. Cu determinare, sacrificii și multă energie, a desfășurat o adevărată campanie de forțe pentru a pune bazele „Primului teatru construit împreună”, cunoscut drept proiectul „Griviţa 53” sau şi mai simplu „G 53”.

Cu siguranță curajul este una dintre cele mai proeminente calități ale regizoarei Chris Simion-Mercurian și care a stat la baza tuturor realizărilor sale. A avut nevoie de curaj pentru a-și face un nume în lume scenei, dar și într-un moment de cumpănă din viața sa, peste care a trecut cu o nouă lecție de optimism, concretizată într-un film și o carte, „Care dintre noi”, despre puterea de a învinge o boală necruțătoare: cancerul. Aflată într-un moment de cumpănă, Chris Simion a reușit să facă ce alții nu au putut – a primit cancerul ca pe un dar. Pe drumul parcurs cu greu, mână în mână, alături i-a fost soțul său, Tiberiu, fără de care regizoarea spune că n-ar fi învățat să spună „Nu există nu se poate”. „Pentru mine cancerul a fost un dar, nu a fost o nenorocire. Am dat șansa acestei boli să fie o oportunitate. Cancerul poate fi văzut ca o cale, ca o renaștere, nu ca un stigmat. Mi-a dat ocazia să văd cine sunt cu adevărat!”, a mărturisit invitata Andreei Marin în emisiunea de luni, 19 aprilie, de la ora 18:00, la TVR 2.

Citeste si: Situație CRITICĂ în India: spitalele sunt copleșite. Țara a înregistrat un nou RECORD de cazuri de Covid-19

Citeste si: Abcnewstransilvania.ro

Articol original

👍 Chris Simion-Mercurian, fără secrete în emisiunea „Nu există nu se poate”

Next
« Next
Previous
Previous »