marți, 13 aprilie 2021

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările la noul pod din Jichișu de Jos

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările având ca obiect „Construire pod pe drumul județean DJ 161D, km 2+555, în localitatea Jichișu de Jos, județul Cluj – Lucrări de intervenție în primă urgență”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E extrem de important ca drumurile județene, cu toate elementele de infrastructură sau suprastructură, să prezinte un maxim de siguranță pentru toți cei care le tranzitează. Vom urmări îndeaproape lucrările, astfel încât termenul de execuție să fie respectat iar calitatea să fie corespunzătoare”.

Actualul pod a suferit o serie de procese semnificative de degradare, atât la nivelul structurii de rezistenţă cât şi la nivelul albiei şi al malurilor cursului de apă, în urma fenomenelor hidrometeorologice deosebit de violente înregistrate în data de 16 iunie 2020.

Astfel, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii unui nou pod, pe același amplasament, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean. În aceste condiții, după demolarea structurii podului deteriorat, se va trece la executarea noului pod.

În acest context, în vederea asigurării unui trafic rutier fluent și în condiții de deplină siguranță, a fost deja construit un pod provizoriu.

Valoarea totală a lucrărilor este de 1.674.076 lei, acestea urmând a fi finalizate în maxim 24 de luni.

Articol original

👍 Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările la noul pod din Jichișu de Jos

Next
« Next
Previous
Previous »