marți, 20 aprilie 2021

De ce trebuiesc deschise sãlile de sport: „Lipsa de miscare poate provoca forme severe de Covid – 19”!

CERCETARE… Câteva studii efectuate recenet au demonstrat faptul cã sedentarismul poate provoca forme grave de Covid – 19. Conform aceluisai studiu, aproape toti pacientii internati la ATI u au fãcut miscare în ultimii doi ani. Lipsa sportului duce la obezitate care este unul dintre factorii de risc în cazul infectiei cu Sars-Cov-2. În România, peste 50% dintre oameni nu fac sport deloc, mai ales, acum, în timpul pandemiei când sãlile de fitness si piscinele sunt închise.

Sedentarismul provoacã forme grave de COVID-19, aratã un studiu publicat de Jurnalul britanic de Medicinã Sportivã. Peste 97% dintre pacientii internati la terapie intensivã nu au fãcut miscare în ultimii doi ani, înaintea pandemiei de COVID-19. De asemenea, 98% dintre acestia au murit din cauza noului coronavirus. Cercetãtorii sustin cã lipsa de activitate fizicã este un factor de risc mai mare decât fumatul, hipertensiunea sau cancerul.

„Activitatea fizicã combate un factor care stim foarte bine cã dicteazã si ritmul de infectie si severitatea infectiei si care se numeste obezitate. În practicã într-adevãr persoanele supraponderale sunt un esantion reprezentativ în ceea ce se depisteazã cu astfel de infectie si cu prezenta în ATI. Sedentarismul este încurajat de tot ce s-a întâmplat în perioada pandemiei pentru cã toti cei care sunt supusi carantinãrii stau mult mai mult acasa, petrec mai mult timp in fata ecranelor, mãnâncã suplimentar si se miscã mai putin”, a declarat un medic pneumolog. Din cauza pandemiei de COVID-19, sãlile de fitness au fost închise în localitãtile în care rata de infectare a depãsit 4 la mia de locuitori. De asemenea, piscinele au fost închise la interior din 17 martie 2020.

Articol original

👍 De ce trebuiesc deschise sãlile de sport: „Lipsa de miscare poate provoca forme severe de Covid – 19”!

Next
« Next
Previous
Previous »