joi, 22 aprilie 2021

Fermierii români vor putea ridica construcții agricole pe terenuri extravilane! Reacția senatorului PNL de Vaslui, Iulian Bîca!

Construcțiile agricole vor putea fi realizate în extravilan, pe teren agricol, fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan, așa stipulează ultima modificare legislativă care a primit undă verde la Comisia pentru Agricultură din senatul României.

Iulian Mihail Bîca, senator de PNL de Vaslui, consideră că aceaste noi măsuri sunt benefice pentru întreprinzătorii din agricultură.

Inițiativa care prevede facilitatea construirii pe terenurile agricole din extravilan fără să mai fie nevoie de trecerea acelor parcele în intravilan a fost adoptată în Comisia pentru Agricultură din Senatul României.

“Am votat această inițiativă, deoarece era necesară o simplificare a legislației privind construcțiile agricole specifice, care fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate cu fonduri europene”, a spus senatorul Iulian Bîca.

Conform actului normativ, construcțiile menite să adăpostească mașini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, animale, sere și solarii, precum și spații pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole vor fi exceptate de la obligația realizării planurilor urbanistice zonale.

Articol original

👍 Fermierii români vor putea ridica construcții agricole pe terenuri extravilane! Reacția senatorului PNL de Vaslui, Iulian Bîca!

Next
« Next
Previous
Previous »