luni, 12 aprilie 2021

Fostul deputat Daniel Olteanu strigă vehement: ”DEMISIA, domnule ministru Voiculescu!”

Scandalul politic și administrativ în care este implicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin mutarea în miezul nopții a unor bolnavi de la un spital din Capitală, ia amploare. Tot mai mulți politicieni îi cer demisia ministrului Voiculescu, pentru gafele din ultima perioadă.

Printre aceștia, se numără și fostul deputat ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, care crede că Voiculescu ar trebui să dea dovadă de bun-simț și să plece de la cârma ministerului.

”Ați dărâmat ultima redută a bunului-simț! DEMISIA, domnule ministru Voiculescu!

Cei care luptă pentru sănătatea lor au o singură concluzie de tras. Sunt pe cont propriu.

Ultimul episod de batjocură în fază acută: 70 pacienți, unii abia operați, au fost mutați la alte spitale sau fugăriți acasă, în miez de noapte, de la Spitalul Foișor din București.

Un episod și mai recent de cinism în fază cronică: în loc să-și înainteze demisia pe care i-o cer de multă vreme românii, ministrul erorilor și gafelor de la Sănătate se scuză că responsabilitatea e și nu e… în ograda lui, în timp ce premierul Câțu caută onoarea unor responsabili de grava criză sanitară și de credibilitate a mandatului său. 

Evacuarea, pe repede înainte, cu ordin dat „de azi pe azi”, a bolnavilor de la spitalul din Capitală care a fost transformat în unitate suport COVID, e dovada că seria lucrurilor extrem, extrem de grave care se întâmplă în România, continuă pe banii și nervii noștri. 

Scene în care pacienți scoși din secțiile ATI strigă de durere, în timp ce sunt transportați prin curtea spitalului, arată nu doar lipsa de empatie și umanitate a unor angajați din sistemul sanitar care acționează la ordinele unei găști politice sau ale alteia, ci mai ales vulnerabilitatea unui sistem pus la grea încercare de pandemia care ne-a lovit acolo unde ne doare mai tare: la Sănătate!

Domnule Voiculescu, ce încredere mai pot avea în dumneavoastră, de acum înainte, bolnavii români, dacă, după ce ați strigat împotriva incompetenței, în doar câteva luni de mandat v-ați umplut palmaresul de gafe, bâlbe și erori? Toate astea, fix în timpul unei crize sanitare care presupune, mai mult decât orice, responsabilitate și decență.

Mi-e imposibil să văd cum sunteți surprins de criza locurilor din ATI exact în ziua în care un medic din prima linie (doamna doctor Beatrice Mahler) vine și aruncă adevărul crunt în față: infectările sunt, de fapt, de patru ori mai multe!

Domnule încă ministru, înțeleg urgența de a trata pacienții COVID, însă nu aveți niciun drept să-i batjocoriți și să-i discriminați pe restul bolnavilor din această țară, cărora, după ce le-au fost închise spitalele, le este acum încălcat dreptul de a fi tratați decent, adică fără să fie fugăriți din salonul ATI imediat după o intervenție chirurgicală!

De la o „Românie fără hoție!” mi-e teamă că ne-ați adus într-o Românie condusă fără bun-simț și cu obrazul gros. DEMISIA!”, a postat Olteanu pe Facebook.

Articol original

👍 Fostul deputat Daniel Olteanu strigă vehement: ”DEMISIA, domnule ministru Voiculescu!”

Next
« Next
Previous
Previous »