sâmbătă, 3 aprilie 2021

La Multi Ani, dragi jandarmi! La ceas anivsersar, 171 de stejari plantati de jandarmii vasluieni!

MOMENT APARTE… În urmã cu 171 de ani, pe 3 aprilie 1850, apãrea în România arma jandarmilor. La ceas aniversar, jandarmii vasluieni au decis sã puncteze sãrbãtoarea lor într-un mod cu totul special si sã planteze 171 de stejari. Actiunea a avut loc în zona cantonului silvic Zãpodeni.

“Pãdurile patriei pierd zilnic mii de metri cubi de material lemnos. O mare parte a acestei bogãtii nationale dispare prin încãlcãri ale legilor în vigoare. Vina e a noastrã, a tuturor: decidenti si executanti, mici si mari, hoti sau onesti.

Deopotrivã suntem pãrtasi sau observatori ai acestui trist fapt. Noi, jandarmii, stim asta. Prin misiunile noastre încercãm sã reducem cât mai mult slutirea codrilor si scurgerea “aurului verde” cãtre buzunarele largi si flãmânde ale unora certati cu mãsura, bunul simt si legea.

Nu reusim pe cât ne-am dori. S atunci încercãm altceva: sã facem invers drumul furilor, sã urcãm copacii în pãdure, sã mai astupãm urmele lãsate de drujbe, fierãstraie si securi în pãdurile si în plãmânii nostri.

La 171 de ani de la înfiintare, Jandarmeria Românã actioneazã: 171 DE STEJARI PENTRU ROMÂNIA!

Câte un stejar pentru fiecare an în slujba patriei, 171 pentru sãnãtatea noastrã!”, au transmis jandarmii vasluieni.

Ieri, în ajunul sãrbãtorii de armã, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui “General de brigadã Mihail Racovitã” a participat cu efective la plantarea a 171 de stejari în zona cantonului silvic Zãpodeni. Actiunea noastrã a fost sprijinitã de Ocolul Silvic Brodoc.

Articol original

👍 La Multi Ani, dragi jandarmi! La ceas anivsersar, 171 de stejari plantati de jandarmii vasluieni!

Next
« Next
Previous
Previous »