sâmbătă, 10 aprilie 2021

O familie din Albești nu-și poate înmormânta soțul și tatăl, mort la Bârlad! Un fiu de-al satului a sărit în ajutor!

DRAMĂ… Blestemul Covid a lovit dur familia Băsescu, din comuna Albești. În urmă cu o săptămână, întreaga familie a fost disgnosticată cu Covid 19, iar capul familiei, Gelu Băsescu, a fost dus în stare gravă la spitalul din Bârlad. Soția acestuia, Nicoleta, a rămas în carantină, acasă, la fel și fiul lor, fără posibilitatea de a ieși din gospodărie.

Fiica familiei, culmea!, a intrat și ea în carantină la Huși, după ce soțul femeii a fost diagnosticat cu Covid 19 și dus de urgență la Bârlad. Joi, însă, familia a primit cel mai trist apel, de la spitalul Covid din Bârlad: soțul, tatăl și bunicul familiei, Gelu Băsescu, a murit, la 65 de ani. Cu lacrimi în ochi, familia s-a întrebat, neajutorată: ”Cum îl vom înmormânta, pentru că nu putem ieși din casă?”.

”A fost o situație limită, niciodată nu am avut un asemenea caz în comuna Albești. Ne-am mobilizat și am mers la toate instituțiile, am obținut un certificat de înhumare, pentru a-l putea scoate din spital, să-l îngropăm în satul său natal. Ne-a însoțit doar o cumnată de-a celui decedat, pentru că toată familia este blocată în diverse locuri, la Albești sau Huși.

Am discutat cu dl. Ionel Sandu, managerul de la Radical Grup, despre necazul acestor oameni. Ca fiu al locului, implicat și sufletist, a rămas impresionat de drama acestei familii, încât a spus că va plăti toate cheltuielile de înmormântare. Îi mulțumim pentru ajutor, toată comunitatea apreciază gestul dumnealui, nu a uitat nicio secundă de unde a plecat.

Așa că, sâmbătă, la ora 10.00, vom merge la spitalul Bârlad, cu cumnata lui Gelu, să ridicăm trupul celui decedat, cu o mașină mortuară, îl vom aduce la Corni-Albești, acolo unde preotul îi va face o slujbă și va împărți câteva pachete, după cum spune legea”, au spus mai mulți localnici din Corni Albești, impresionați de drama familiei Băsescu.

În ceea ce-i privește pe membrii familiei Băsescu, aceștia au primit de la DSP, pe baza certificatului de înhumare, permisiunea să iasă din casă timp de 4 ore, de la 10.00 la 14.00, pentru a-l înmormânta pe cel drag.

”M-a durut această poveste tristă, a unei familii din comuna mea natală, așa că am decis să mă implic total, să ajut cu tot ce este nevoie, pentru că în astfel de momente grele comunitatea trebuie să demonstreze unitate. Din păcate, iată, acest virus necruțător distruge vieți și nu ne lasă să ne plângem morții, așa cum ar trebui.

Este o mare nenorocire, să nu poți ieși din casă, în timp ce un membru al familiei tale a murit, să nu poți să-l duci pe ultimul drum. Trăim vremuri cumplite. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Ionel Sandu, managerul general al companiei Radical Grup, fiu de-al satului.

Articol original

👍 O familie din Albești nu-și poate înmormânta soțul și tatăl, mort la Bârlad! Un fiu de-al satului a sărit în ajutor!

Next
« Next
Previous
Previous »