marți, 20 aprilie 2021

PROIECT: Fãrã inscriptii sau simboluri pe drapelul national! Senatorul PNL de Vaslui, Iulian Bîca, printre initiatori!

Ministrul Apãrãrii, senatorul PNL Nicolae Ciucã, a anuntat cã a depus la Biroul permanent al Senatului o propunere legislativã, legatã de respectul simbolurilor nationale. Printre coinitiatorii acestui proiect se aflã si senatorul bârlãdean Iulian Mihail Bâca.

Legea nr. 75/1994 prevede modalitãtile de arborare a drapelului României si intonare a imnului national, dar nu prevede si unele informatii referitoare la modul în care cetãtenii trebuie sã îsi arate respectul pentru cele douã simboluri nationale.

“Într-o societate în care se folosesc atât de des termenii de “patriotism” si “nationalism”, consider cã trebuie sã plecãm de la respectul celor mai importante simboluri ale României, drapelul si imnul national.

Prin aceste modificãri legislative propuse, se va interzice aplicarea pe drapelul national a oricãror inscriptii sau simboluri, altele decât cele prevãzute în actele normative în vigoare, cu exceptia drapelelor de luptã ale unitãtilor militare, pavilionul national, flamurile si geacul arborate la bordul navelor militare.

Totodatã, prin proiectul legislativ se impune tuturor participantilor la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonãrii imnului national, sã pãstreze tãcerea sau sã intoneze imnul”, a spus senatorul Bîca.

Articol original

👍 PROIECT: Fãrã inscriptii sau simboluri pe drapelul national! Senatorul PNL de Vaslui, Iulian Bîca, printre initiatori!

Next
« Next
Previous
Previous »