vineri, 16 aprilie 2021

Reactie durã a unui consilier local din Vaslui! “ Dacã esti rrom cinstit, nu ai voie sã faci o afacere în Vaslui, nu vor PNL si USR”

SEMNE DE ÎNTREBARE.. Alexandru Andrei este unul dintre cei mai buni consilieri locali din actualul CL Vaslui, un om bine pregãtit profesional, membru al Academiei Române. Este, în acelasi timp, si un ales local obiectiv, care criticã nedreptãtile care se petrec în Consiliul Local sau în politica localã.

Tocmai de aceea, modul în care consilierii PNL-USR s-au comportat în ultima sedintã de Consiliu Local Vaslui, atunci când au blocat toate proiectele propuse de tabãra PSD-ALDE, l-a scos din sãrite pe Alexandru Andrei.

Acesta a postat pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa majoritãtii liberalo-useriste din Consiliul Local, acuzându-i de partizanat doar pe baza unor cumetrii politice, în timp ce unele proiecte care nu erau din tabãra liberalilor sau a celor de la USR au fost respinse.

“Majoritatea PNL – USR din Consiliul Local Vaslui pare cã a uitat cã a fost votatã de cetãtenii municipiului Vaslui pentru a le aduce bunãstare si nu pentru a îsi satisface anumite frustrãri personale blocând activitãtile Primãriei Vaslui.

Votul acestor consilieri în sedintã de joi de Consiliu Local, probabil dat la comanda unui anumit deputat de Vaslui, nu face decât sã blocheze toate proiectele bune pentru vasluieni.

Supozitia mea este alimentatã de faptul cã respectivii consilieri au avizat favorabil, aproape în unanimitate, în comisii anumite proiecte pe care ulterior le-au respins în plen.

Spre exemplu, majoritatea PNL – USR a RESPINS un proiect al PSD prin care se dorea construirea unei PARCÃRI supraetajate pe spatiul vechiului bazar, cu SUTE DE LOCURI si iesire direct pe platoul din zona centralã, parcare care ar fi rezolvat problema aglomeratiei din centrul orasului nostru.

Doar pentru cã a fost propus de PSD, acest amendament a fost respins. În schimb, cei de la PNL au adus un amendament prin care se propune alocarea sumei de circa 100.000 lei pentru transformarea unei parcari de minim 20 locuri într-una de 16 locuri, în spatele Complexului Mestesugarilor.

De asemenea, tot majoritatea PNL – USR a votat acordarea unei superficii (concesiuni de teren) cãtre un operator economic, desi acelasi proiect a fost respins acum circa douã luni de Consiliul Local. În noua versiune a proiectului, pretul încasat de Primãrie pe metrul pãtrat de teren a crescut cu circa 8 euro, lucru care “brusc” i-a multumit pe consilierii PNL si USR.

Este de mentionat cã grupul PSD a sustinut din prima acest proiect, fiindcã noi suntem alãturi de antreprenorii vasluieni care doresc sã îsi extindã afacerile.

În paralel, grupul PNL – USR a refuzat concesionarea unei suprafete de circa 20 de ori mai micã, la un pret stabilit conform grilelor nationale, cãtre un alt operator economic care dorea sã îsi extindã un magazin din care îsi hrãneste familia.

Probabil motivul respingerii propunerii acestui operator economic este cã el face parte din minoritatea RROMÃ. Nu aduc o acuzatie de rasism, neavând probe în acest sens, ci doar fac o remarcã personalã prin care încerc sã înteleg cum ar putea fi explicatã aceastã dublã mãsurã în tratarea a doua chestiuni aproape identice.

Votul în Consiliul Local se dã cumva doar în baza unor interese sau simpatii personale? Sau cumva în baza unor “negocieri” în sediul de la Garã???? Nu este o acuzatie, ci o întrebare! Dacã esti un rrom cinstit, nu ai voie sã faci o afacere în Vaslui fiindcã asa vor PNL si USR? Din nou e doar o întrebare…

Probabil actionând la ordinele unor companii care detin monopolul pe piata de taxi si care tranzactioneazã licente de mii de euro, majoritatea PNL – USR s-a opus aducerii unui numãr de 8 taxiuri NEPOLUANTE si limitãrii numãrului de licente care pot fi atribuite unei singure persoane.

PSD a încercat sã sprijine taximetristii prin eliminarea speculei, si, în paralel, sã contribuie la oferirea unor servicii mai bune si nepoluante de taximetrie si sã ajute 8 persoane sã înceapã o afacere cinstitã din care sã îsi întretinã familiile fãrã a fi nevoiti sã achite mii de euro unor samsari de licente. Cu toate astea, PNL si USR s-au opus.

Pânã si organigrama Primãriei Vaslui a fost respinsã, ceea ce înseamnã cã în curând activitatea Primãriei ar putea fi blocatã iar calitatea serviciilor oferite cetãtenilor va scãdea.

Primarului municipiului Vaslui îi va fi aproape imposibil sã continue lucrurile bune pe care le-a fãcut pentru vasluieni, în conditiilor permanentelor blocaje pe care le întâmpinã din partea consilierilor locali PNL si USR.

Atât timp cât consilierii locali PNL si USR RESPING proiecte precum CONSTRUIREA DE PARCÃRI, TRANSPORT VERDE, ORGANIGRAMA DE FUNCTIONARE A PRIMÃRIEI, actionând probabil în baza unor frustrãri personale sau la ordinele unui fost condamnat penal (nu acuz, e doar o posibilitate), acestia vor fi responsabili pentru toate problemele care vor apãrea în functionarea Primãriei.

Este inadmisibil sã fie sabotatã o institutie publicã si sã fie distruse visele zecilor de mii de vasluieni de a trãi într-un oras frumos, doar fiindcã existã ranchiunã politicã peste care PNL si USR nu pot trece.

P.S. Dovedind maturitate politicã, grupul PSD a votat toate propunerile pe buget ale PNL si USR fiindcã interesul cetãtenilor este mai presus decât interesele politice! Nu trebuie sã uite domnii consilieri PNL si USR cã cetãtenii le-au dat un mandat pentru a le face viata mai bunã, NU pentru a face circ prin blocarea proiectelor de interes pentru oras“, acuzã consilierul PSD.

Articol original

👍 Reactie durã a unui consilier local din Vaslui! “ Dacã esti rrom cinstit, nu ai voie sã faci o afacere în Vaslui, nu vor PNL si USR”

Next
« Next
Previous
Previous »