luni, 5 aprilie 2021

Rromii din Murgeni dau dovadă de tupeu și cer demiterea polițistului Marius Stan

TUPEU… Supărați, se pare, că la Murgeni încă mai există polițiști care să le țină piept, rromii din localitate au trimis către IPJ Vaslui o scrisoare deschisă.

În scrisoare, rromii cer demiterea polițistului Marius Stan, cel care le-a arătat, nu numai o dată, că legea trebuie respectată. Iată ce spun rromii, în scrisoarea trimisă către IPJ Vaslui:

„Adresez această scrisoare deschisă ca urmare a intervenției efectuate în localitatea Murgeni, județul Vaslui, în data de 29.03.2021 de către polițistul Marius Stan. Agentul de poliție, determinat de prejudecăți etnice și nu din dorința de ordine și protecție pe care o datorează comunității în virtutea însemnelor instituției statului pe care o reprezintă, a acționat nerespectând Codul de etică și deontologie al polițistului din hotărârea 991/2005.

Susnumitul a intrat pe proprietatea neîngrădită unde locuiește minorul Stan Inspector, aflat în arest la domiciliu, și, sub falsa acuzație că nu a respectat normele arestului la domiciliu, l-a bruscat, a folosit cuvinte injurioase si l-a încătușat pe minor care nu reprezenta niciun pericol.

Menționez că agentul de poliție a fost însoțit de polițistul local Mindrigiu Sergiu, care a fost și el violent cu minorul, nejustificat.

Martorii acestui incident pot depune mărturie ca și filmarea pe care am făcut-o la fața locului în momentul incidentului.


Agentul de poliție Marius Stan nu este la prima abatere comportamentală nu numai vis-à-vis de etnia romă, el abuzând constant de poziția pe care i-o conferă uniforma.

În acest sens vă aduc la cunoștință că polițistul Marius Stan în mod intenționat a mers cu mașina Poliției pe străzile din Murgeni, cu semnalele acustice și luminoase pornite, fără a fi în misiune, doar pentru a-și face simțită prezența și pentru a înspăimânta locuitorii, mai ales că acest fapt se petrecea la ore nepotrivite, deranjând totodată și liniștea publică.


Din cauză că am reclamat acest comportament abuziv la 112, am primit tot felul de amenițări de la agentul de poliție Marius Stan care, de atunci, caută motive pentru a mă putea sancționa.

Consider că acest tip de comportament la adresa mea cât și a comunității din Murgeni este hărțuitor, abuziv și nu face cinste instituției pe care o reprezintă. Acest fapt creează confuzie în rândul oamenilor, aceștia nemaișiind dacă angajații Poliției Române sunt apărători sau dușmani ai cetățenilor.

Din această cauză oamenii din comunitate nu mai știu cum să reacționeze la vederea unui polițist și dorim să nu mai trăim cu frică și în teroarea provocată de polițiștii care au devieri comportamentale.


Prin urmare, cerem o monitorizare mult mai strictă a activităților polițiștilor și demiterea agentului Stan Marius. Aștept soluționarea acestei cereri imperioase printr-o declarație publică a IPJ Vaslui – Nicolae Constantin, în numele comunității rrome din orașul Murgeni.”

Alexandru Croitoru

Articol original

👍 Rromii din Murgeni dau dovadă de tupeu și cer demiterea polițistului Marius Stan

Next
« Next
Previous
Previous »