joi, 15 aprilie 2021

Scântei în Primãria Vaslui! “O sã mai vin multi ani la primãrie! Voi lucra de unul singur, cum spune legea”, avertizeazã Pavãl

ÎMPOTRIVA VASLUI… Coalitia PNL-USR din Consiliul Local Vaslui, manevratã de “pãpusarul” deputat Tudor Polak, a intrat în rãzboi cu Executivul. Mai precis, ca sã-si arate muschii în fata primarului Pavãl, majoritatea liberal-userist-plus-istã a refuzat sã voteze noua organigramã a Primãriei. Ei sunt smecheri, au majoritate, fac ce vor în Consiliul Local, la ordinele lui Polak si Botez. Punct.

Numai cã modul mizerabil de a face administratie al celor din PNL si USR – cetãtenii i-au ales sã facã treabã în Consiliul Local, nu sã se rãfuiascã cu primarul de la PSD! – afecteazã grav soarta a zeci de mii de vasluieni.

De exemplu, consilierii PSD au propus 26 de amendamente, printre care câteva investitii foarte utile pentru oras. Cei de la PNL-USR au respins totul, la vot. La fel cum s-au abtinut si la punctul cu aprobarea unor licente pentru taxiuri electrice si la multe alte proiecte importante pentru Vaslui.

Faptul cã alesii locali PNL-USR fac politicã si blocheazã un oras întreg l-a scos din sãrite pe primarul Pavãl. Acesta a dat de înteles cã ar putea sã candideze din nou în 2024, având sustinerea marii majoritãti a populatiei din municipiul resedintã. Si, probabil, chiar asta se va întâmpla.

Pe un ton extrem de dur, primarul Pavãl a atras atentia cã Primãria nu este bãtaia de joc a liberalilor sau useristilor si cã vasluienii i-au trimis în CL sã facã administratie, nu rãzboaie cu tabãra PSD.

“Vreau sã înteleg, dacã e ceva de neînteles. Si e ceva de neînteles. Transformãm totul politic? Am discutat cu domnii viceprimari organigrama Primãriei. Ati fi putut sã-mi spuneti: “Nu vã chinuiti sã ne explicati, domnule primar, cã oricum nu votãm organigrama”.

Ar fi fost cel mai elegant lucru.

Sã fiti convinsi cã voi face totul în conformitate cu prevederile legii, sã lucrez asa cum am lucrat si pânã acum, de unul singur. Asa spune legea. Nu transformãm totul politic.

Era mai corect sã spuneti (uitându-se spre viceprimarul liberal Braniste, n.r.) “Domnule, nu te mai chinui, nu mai pune colegii sã lucreze la organigramã, cã nu ti-o aprobãm”. Atunci, colegii ar fi lucrat la altceva, decât sã munceascã în gol. Asta este viata.

Sunt un primar responsabil, la al patrulea mandat, iar vasluienii se mândresc cu ceea ce fac pentru oras, iar eu mã mândresc cu ei. Mergeti pe drumul pe care ati apucat.

Vã rog pe toatã lumea, sã nu faceti abstractie de mine, cã s-ar putea sã mai merg mult timp la primãria Vaslui. Am pornit la drum, începând de astãzi. Despre buget: mã voi chinui sã-l duc, sã-l aplic, dacã îl veti aproba. Dacã nu, o sã mergem cu 12% în continuare.

Am venit în fata dvs. cu toatã responsabilitatea si deschiderea, sã realizãm ceva pentru oras. Am venit la primãrie fãrã a face declaratii politice. Am venit la primãrie sã facem administratie, si eu fac administratie. Vã rog sã nu mai declarati cã reprezentati oamenii, eu îi reprezint cel mai bine si cel mai mult.

99% din bugetul de aici este munca mea si a colegilor din Primãrie, din ultimii 3-4 ani! Este munca din zi în noapte, a mea! Pe bugetul acesta este semnãtura mea, fondurile se vor duce acolo unde sunt dirijate,

Am înteles mesajul dvs: e apanajul primarului, dar nu-i aprobãm nimic”, a spus primarul, extrem de supãrat.

Pânã la urmã, bugetul a trecut, desi zeci de amendamente ale consilierilor PSD au fost respinse la vot. Nu mai faceti bãtaie de joc în Consiliul Local, domnilor de la USR si PNL! Dacã nu sunteti în stare sã faceti administratie, dati-vã demisia!

Articol original

👍 Scântei în Primãria Vaslui! “O sã mai vin multi ani la primãrie! Voi lucra de unul singur, cum spune legea”, avertizeazã Pavãl

Next
« Next
Previous
Previous »