vineri, 9 aprilie 2021

Veste de ultimă oră! Staţiunile de pe litoral, la capacitate de 70%, circulaţie până la 5:00 dimineaţa şi magazine deschise până la ora 20:00

Premierul Florin Cîțu face anunțul așteptat de zeci de mii de vasluieni. În noaptea de Înviere, veți putea merge la biserici, să luați lumina sfântă, iar circulația va fi permisă până spre dimineață.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).”, spune Florin Cîţu, pe contul personal de Facebook.

Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere

-credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00

-prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interior

-în interiorul bisericii nu se va limita numărul de persoane

-masca rămâne obligatorie, atât în interiorul bisericii cât și afară.

Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Articol original

👍 Veste de ultimă oră! Staţiunile de pe litoral, la capacitate de 70%, circulaţie până la 5:00 dimineaţa şi magazine deschise până la ora 20:00

Next
« Next
Previous
Previous »