marți, 18 mai 2021

ATENȚIE: COD ROȘU METEOROLOGIC! In mai multe localitati bihorene

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roșu, valabilă pentru localitățile Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești din județul Bihor, în data de 18.05.2021, între orele 9:15 – 12:00, fenomenele vizate fiind “ averse importante cantitativ care vor acumula 25…35 l/mp – în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat în jur de 65 l/mp, iar în ultimele 12 ore, în jur de 100 l/mp.”.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu a fost transmis, prin sistemul Ro- Alert, mesajul de avertizare: “Atenție viitură, revărsare de apă! Adăpostiți-vă în zone/locuri înalte! Avertizare meteo, COD ROȘU, în data de 18.05.2021, între orele 9:15 – 12:00, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, creșteri de debite cu depășirea cotei de pericol pe raza localităților Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești.”.

cod-rosu-meteorologic

Pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, la nivelul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” au fost alertate subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile expuse fenomenelor hidrologice periculoase și prealertat personalul aflat în timpul liber.

Evoluţia fenomenelor hidrologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri fiind prezente în  teren pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Pompierii militari recomandă cetățenilor să respecte regulile și măsurile de protejare a vieții și bunurilor pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice deosebit de periculoase, să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste si: COTAR, informații care pun în mare dificultate USR: angajări pe pile și conflict de interese evident

Citeste si: Abcnewstransilvania.ro

Articol original

👍 ATENȚIE: COD ROȘU METEOROLOGIC! In mai multe localitati bihorene

Next
« Next
Previous
Previous »