joi, 20 mai 2021

„Bariera mortii” de la Rosiesti va mai face victime! CJ Vaslui are pregãtiti banii dar SNCFR nu are timp de proiecte

DELÃSARE… Dupã un lung sir de accidente, multe dintre ele cu victime, „bariera mortii” de la Rosiesti a intrat si în atentia autoritãtilor judetene, cel putin pe hârtie. Se întâmpla în 2018, dupã ce un grav accident de circulatie, în urma cãruia doi tineri si-au pierdut viata. Autoritãtile locale din Rosiesti, Tutova dar si Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui au purtat discutii cu cei din conducerea Consiliului Judetean Vaslui pe aceastã temã.

La finalul discutiilor, CJ Vaslui spune cã va initia demersurile necesare pentru includerea în buget a sumelor necesare pregãtirii documentatiei necesare modernizãrii modului de semnalizare a trecerii de calea feratã din Rosiesti. Altfel spus, CJ spune cã va face ceea ce este necesar pentru a monta bariere în zona respectivã. „În fiecare an am prims în buget banii necesari pentru o barierã la Roseisti, una la Tutova sau în alte comune din judet unde avem nevoie de bariere.

Bani sunt prinsi, în buget si anul acesta. Problema nu este la noi. Am discutat cu cei de la SNCFR si ne-au transmis cã nu au bani pentru asemenea proiecte. Nici asta nu ar fi o problemã. Proiectele vor fi finantate de cãtre Consiliul Judetean Vaslui dar cei de la CFR trebuie sã ni le punã la dispozitie. Liniile de cale feratã sunt ale lor si noi nu avem dreptul, legal, sã intervenim. Am început si vom continua modernizara drumurilor dar asta e tot ce putem face noi”, spune Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui.

De asemenea, un astfel de demers a fost fãcut si de fostul sef al Serviciului Rutier Vaslui. Acesta a primit un rãspuns negativ la solicitare. “Compania Nationalã Cãi Ferate este de acord cu schimbarea modului de semnalizare, dar pentru realizarea acestui obiectiv administratorul drumului, în spetã, Consiliul Judetean Vaslui, trebuie sã asigure resursele financiare. În cadrul programului de modernizare din resurse proprii a trecerilor de nivel de pe raza de activitate a Regionalei CFR Iasi pe anul 2018, nu este inclusã ca prioritate trecerea la nivel în cauzã”, spuneau reprezentantii CFR, la acea vreme. 

Articol original

👍 „Bariera mortii” de la Rosiesti va mai face victime! CJ Vaslui are pregãtiti banii dar SNCFR nu are timp de proiecte

Next
« Next
Previous
Previous »