vineri, 21 mai 2021

Fiasco total! Medicii de familie din județul Vaslui refuză vaccinarea în masă a populației!

Anunțată drept un succes al campaniei naționale de imunizare, vaccinarea în masă a populației prin intermediul cabinetelor medicilor de familie este un eșec total. Conform unor surse Vasluianul.ro, niciun medic de familie nu face vaccinuri anti-Covid, la acest moment.

”Pe lista medicului de familie s-ar strânge doar 80 de persoane, suntem o comună mică. Unde depune medicul vaccinurile, cum să le manevreze? Oamenii merg la Vaslui să se vaccineze”, spune primarul unei comune din preajma Vasluiului.

De ce s-a ajuns la acest blocaj? Din cauza procedurilor greoaie și a lipsei de dotări, spun medicii. Primul pas care trebuie făcut este ca acel cabinet să fie numit cabinet vaccinator. Spre deosebire de vaccinarea obișnuită, vaccinarea pentru Covid-19 se face în acest moment pe un alt contract, care se semnează cu CNAS, nu cu DSP. Deci va trebui să existe acel contract.

Apoi, trebuie ca DSP să ia legătura cu medicul de familie respectiv, iar în cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat până acum, trebuie ca medicul de familie să trimită o catagrafie, adică o listă sau un necesar numeric, cu numărul de doze pe care dorește să le administreze, în funcție de pacienții care și-au manifestat sau nu intenția de a se vaccina.

După ce se face acest lucru, DSP, la un interval de două săptămâni (așa este prevăzut în instrucțiuni), livrează la cabinetele respective atât vaccinul, cât și materialele sanitare necesare.

De aici începe balamucul, pentru că de obicei a fost livrat vaccinul fără să se livreze seringile, materialele sanitare necesare etc sau invers.

Articol original

👍 Fiasco total! Medicii de familie din județul Vaslui refuză vaccinarea în masă a populației!

Next
« Next
Previous
Previous »