sâmbătă, 22 mai 2021

Green Report: 55% dintre români nu au participat vreodată la acțiuni pentru mediu

Un studiu recent realizat de IRES a arătat că 55% dintre români recunosc că nu au participat vreodată la acțiuni de ecologizare sau împădurire, iar opt din 10 români cred că legislația în vigoare cu privire la ocrotirea naturii este aplicată în mică și foarte mică măsură în România.

„În contextul generat de vânarea, în luna martie, a unui urs brun în localitatea Ojdula (județul Covasna), într-o arie naturală protejată, IRES a realizat un sondaj care a urmărit mai multe dimensiuni ale narațiunilor expuse în spațiul public ca urmare a cazului ursului brun împușcat în România de un membru al monarhiei din Liechtenstein”, a transmis Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) într-un comunicat.

Cu acest prilej, sondajul s-a focusat și pe percepțiile și atitudinile cu privire la protejarea mediului înconjurător și opiniile privind modul în care sunt gestionate resursele naturale ale României. Concluzia este că implicarea românilor în acțiuni și cauze care vizează protejarea mediului este încă destul de redusă.

8 din 10 români cred că legislația în vigoare cu privire la ocrotirea naturii este aplicată în mică și foarte mică măsură în România și două treimi (68%) evaluează drept proastă și foarte proastă activitatea din ultimii patru ani a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citește continuarea: https://green-report.ro/romani-participare-actiuni-mediu/?fbclid=IwAR2IPA_orzQ4QqJpZG1l0WxMZ0B8oYj5iC5xh32aNJn17Ls-HRQrCqZJ7fE

Articol original

👍 Green Report: 55% dintre români nu au participat vreodată la acțiuni pentru mediu

Next
« Next
Previous
Previous »