marți, 4 mai 2021

Green Report: Românii vor ținte climatice mai ambiționase din partea guvernului

Peste 70% dintre românii respondenți în cadrul unui sondaj comisionat de organizația Transport & Environment (T&E), la care este afiliată și 2Celsius, își doresc obiective climatice mai ambițioase din partea guvernului. România se află, astfel, printre țările în care opinia publică este în majoritate în favoarea creșterii țintelor pentru mediu.

”Rezultatele poll-ului ne arată că oamenii vor mai multă mai multă acțiune pentru climă. Facem apel la guvernul României să susțină obligativitatea țintelor naționale, pentru a nu dilua responsabilitatea contributivității statelor membre la ținta de 55% reducere netă de emisii de gaze cu efect de seră a UE pentru 2030”, a declarat Mihai Stoica, director executiv la 2Celsius.

Opinia publică din UE sprijină ținte climatice mai ambițioase, arată un sondaj YouGov realizat în 12 țări europene, comisionat de Transport & Environment. Rezultatele indică faptul că 68% dintre respondenți vor ținte climatice crescute, iar 84% vor eforturi mai mari în sectoarele de transporturi și clădiri prin noi standarde și reglementări.

T&E face apel la Comisia Europeană să își asculte cetățenii și să ceara ambiții climatice mai mari din partea guvernelor naționale.

“Țintele obligatorii sunt un instrument cheie pentru acțiunea climatică precum oprirea subvențiilor pentru mașinile pe diesel ale companiilor, iar ele sunt dorite și susținute de cetățenii europeni. Comisia Europeană ar trebui să înțeleagă și să clarifice faptul că țintele naționale sunt un pilon esențial în arhitectura guvernanței de mediu la nivelul UE”, a spus Sofie Defour, director pentru climă la T&E.

Citește mai mult aici: https://www.green-report.ro/romanii-tinte-climatice/
Articol original

👍 Green Report: Românii vor ținte climatice mai ambiționase din partea guvernului

Next
« Next
Previous
Previous »