miercuri, 19 mai 2021

Masca trebuie ARSĂ după folosire, susține Ministrul Mediului. E din categoria ,,deșeu medical infecțios”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a afirmat marți seara, la Digi24, că măsțile de protecție folosite ar trebui să ajungă în gunoiul selectiv, pentru că ele sunt deșeuri medicale și trebuie neapărat să fie neutralizate.

În lipsa unor spații destinate deșeurilor infecțioase, așa cum se întâmplă în spitale sau în centrele de carantină, mulți oameni aruncă măștile de protecție folosite în primul coș de gunoi pe care îl întâlnesc în drum sau, mai rău, pe jos.

Ministrul Mediului atenționează cu privire la aceste practici dăunătoare și spune că masca de protecție utilizată trebuie arsă, fiind un deșeu medical. El precizează că este în regulă, atâta timp cât masca ajunge la gunoi, și nu pe străzi.

Potrivit ministrului mediului deșeurile medicale neutralizate „ca la carte” sunt deșeurile periculoase din spitale, însă cum oamenii nu își pot duce măștile de protecție în locațiile unde sunt arse produsele medicale, singura soluție rămâne tomberonul.

În niciun caz să nu o aruncați pe stradă. Măștile trebuie să ajungă în gunoiul selectiv, astfel încât să fie neutralizate. (…) Cel mai important este ca masca să nu ajungă pe stradă. Dacă se aruncă la gunoi, în principiu nu o să mai ajungă nici la păsări. Fiecare groapă are obligația să acopere stratul de deșeuri din groapă cu pământ sau cu un material special conceput pentru așa ceva, astfel că nu pot ajunge la păsări”, a explicat Tanczos Barna, la Digi24.

Sursa: digi24.ro

Articol original

👍 Masca trebuie ARSĂ după folosire, susține Ministrul Mediului. E din categoria ,,deșeu medical infecțios”

Next
« Next
Previous
Previous »