marți, 18 mai 2021

Politia Rutierã a fãcut ravagii printre transportatori. Zeci de permise si certificate ridicate de oamenii legii

CONTROALE…În perioada 10 – 16 mai, Serviciul Rutier Vaslui, sub coordonarea Directiei Rutiere, a desfãsurat actiunea “TRUCK & BUS” pentru reducerea accidentelor rutiere si, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectãrii normelor rutiere de cãtre conducãtorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8 plus 1 locuri) si de cãtre conducãtorii autovehiculelor destinate transportului de marfã (masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3.5 tone).

Activitãtile actiunii au beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Biroului de Sigurantã scolarã si al celor din cadrul structurilor de ordine publicã. Activitãtile de control s-au desfãsurat conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (RoadPol). Pe parcursul derulãrii actiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier si de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistãrii conducatorilor auto care conduc sub influenta substantelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 45 de politisti vasluieni participanti la actiune au verificat peste 465 de autovehicule si au aplicat 221 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de peste 81.000 lei. Au fost aplicate 56 de sanctiuni contraventionale conducãtorilor de autovehicule de transport de persoane si 165 de sanctiuni contraventionale celor care efectuau transport de marfã.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 2 sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 9 sanctiuni pentru neutilizarea centurilor de sigurantã sau a dispozitivelor de retentie, 23 de sanctiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 8 sanctiuni pentru deficiente tehnice identificate si 14 sanctiuni pentru alte abateri.

Politistii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mãrfuri 33 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 34 de sanctiuni contraventionale pentru deficiente tehnice identificate, 30 de sanctiuni pentru neutilizarea centurilor de sigurantã sau a dispozitivelor de retentie sau a dispozitivelor de retentie, 13 sanctiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 2 sanctiuni pentru neasigurarea încãrcãturii si 53 de sanctiuni pentru alte abateri. Totodatã, în urma activitãtilor desfãsurate au fost retinute 15 permise de conducere si retrase 15 certificate de înmatriculare, iar 5 vehicule au fost imobilizate (1 de transport marfã si 4 de transport persoane).

Articol original

👍 Politia Rutierã a fãcut ravagii printre transportatori. Zeci de permise si certificate ridicate de oamenii legii

Next
« Next
Previous
Previous »