sâmbătă, 1 mai 2021

Summitul Putin - Biden, în suspans. Condiția pusă de Moscova: să renunțe la ”politica morcovului și a bățului”

”Nu putem înţelege situaţia: vedem oferte verbale de cooperare în domenii de interes reciproc. Pe noi ne interesează ceva, pe americani ceva şi, în mod firesc, putem interacţiona.În acelaşi timp, la doar o zi după sau chiar simultan după astfel de afirmaţii, de fiecare dată intervin o acţiune pentru descurajarea Rusiei sau pur şi simplu măsuri ostile. Aceasta complică analiza situaţiei de către partea rusă”, a spus Peskov la postul public de televiziune.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că o astfel de întâlnire ar putea avea loc doar dacă Rusia va fi tratată în mod echitabil de către SUA. Peskov a mai spus că politica ”morcovului şi băţului”, la care recurge SUA, nu poate funcţiona în raport cu Rusia.

”O astfel de politică - suni şi spui că suntem interesaţi de contacte, iar a doua zi anunţi sancţiuni - nu poate funcţiona”, a adăugat oficialul rus, potrivit Agerpres.

În final, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că Moscova nu a răspuns încă oficial propunerii Washingtonului privind o eventuală întâlnire între Putin şi Biden, problema fiind în studiu.

Pe 13 iulie, Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin o reuniune la nivel înalt,”într-o țară terță”, pentru ”a construi o relație stabilă și previzibilă”. Două zile mai târziu, SUA au impus noi sancțiuni împotriva Moscovei, acuzând-o de atacuri cibernetice şi ingerinţă electorală. În replică, Rusia a acționat similar, expulzând diplomați americani şi interzicând intrarea în țară a mai multor înalţi responsabili din SUA. 

Articol original

👍 Summitul Putin - Biden, în suspans. Condiția pusă de Moscova: să renunțe la ”politica morcovului și a bățului”

Next
« Next
Previous
Previous »